Težave z libidom lahko odpišete, ko posežete po afrodiziaku, ki ga najdemo v glavnem v rastlinskem svetu, v sestavinah, ki na splošno dvignejo nivo zdravja, razpoloženja in posledično – seksualne energije. Najboljši recept za zdravo spolno življenje je uravnotežena prehrana, dovolj gibanja in roke stran od cigaret ter prevelikih količin alkohola. Oboje resno ogroža zdravje na splošno in precej vpliva na nivoje seksualne energije v telesu.

Tukaj je seznam hrane, ki pomaga do večje želje po spolnosti.

Čili
Pekoče paprike vsebujejo kapsaicin, ki sproža endorfine, stimulira živčne končiče in poveča srčni utrip.

Kardamom
Je še ena eksotična rastlina na seznamu spolnih stimulatorjev. V Indiji jo imajo že stoletja za afrodiziak. Sprva so ji pripisovali te lastnosti le zaradi okusa, a so kasneje ugotovili, da vsebuje določene snovi, ki stimulirajo živčni sistem.

Semena buč
Bučna semena vsebujejo cink, ki je nujen za proizvodnjo testosterona. Semena so lahko zelo učinkovita pri dvigovanju libida tako pri moških kot pri ženskah.

Zelena
Zelena vsebuje androsteron, hormon, ki daje moškim vonj, zaradi katerega ženske ponorijo.

Guava
Guava vsebuje antioksidante (pomagajo preprečevati nastanek rakavih celic), bogata pa je tudi z vitaminom C, ki omogoča nemoteno delovanje spolnih žlez.

Solate
Različne vrste solat imajo različne učinke. Temnejše vrste (radič …) pomagajo pri nastanku estrogena, ki je ključnega pomena za zdravo žensko spolnost.

Ginkgo biloba
Gingko je čudežna rastlina, ki pomaga pri mnogih težavah v telesu. Med drugim pa se jo uporablja tudi kot sredstvo za povečanje libida.

 

Arašidi
V arašidih je tudi aminokislina arginin, ki viša raven dušikovega oksida. Naj le še omenimo, da priljubljeno zdravilo za delovanje erekcije. Viagra temelji prav na učinkih dušikovega oksida. Seveda so ti v zdravilu veliko močnejši od naravne različice.

Beluši so bogati z vitaminom E, še enim izmed vitaminov, ključnim za spolno zdravje.

Mnogo živil potencira moško spolno moč zato kar posežite po njej.

K. F.

Komentarji