Mobilna igra Harry Potter: Wizards Unite je prvi dan po izdaji dosegla 400.000 namestitev. To je Nianticu – podjetju, ki je ustvarilo tudi Pokemon Go, prineslo 300.000 dolarjev prihodkov, medtem ko so prihodki aplikacije Pokemon Go na prvi dan znašali približno 2 milijona dolarjev.

Razvijalec mobilnih iger Niantic, ki je ustvaril Pokemon Go in Ingress, je pred kratkim izdal igro Harry Potter: Wizards Unite, ki sicer zaenkrat ni dosegla tako velikega uspeha kot Pokemon Go. Ta je v svojem prvem dnevu dosegla 7,5 milijona prenosov preko platform Google Play in Apple App Store. Vseeno Niantic ob tem načrtuje 10 milijonov dolarjev prihodkov v prvem mesecu

Ni presenetljivo, da za igro v povezavi s Harryjem Potterjem ni tako velikega zanimanja. Igra Pokemon Go ima veliko bazo potencialnih igralcev, saj igra deluje na načelih klasičnih Nintendo iger, ki so bile na voljo na njihovih igralnih konzolah od devetdesetih let dalje. Igra Pokemon go je povezana z realnim svetom. Tukaj lahko govorimo o »mešani« resničnosti, ki je kombinacija realnega sveta in navidezne resničnosti. Ljudje, ki so odraščali z igranjem Pokemonov na igralnih konzolah Nintendo, predstavljajo ogromno potencialno bazo uporabnikov.

Igra Pokemon Go, ki jo lahko brezplačno namestimo na mobilno napravo, je osnovana na enostavni mehaniki iger. Njen namen je »lovljenje« Pokemonov, med katerimi so nekateri izmed njih zelo redki. Seveda vlaganje denarja v igro omogoča lažje igranje, vendar igralci, ki plačujejo, niso v veliki prednosti pred ostalimi. Igra je pritegnila tudi tiste, ki recimo niso ločili med biljardno kroglo in »Pokežogo«, da so igro preizkusili vsaj za nekaj minut.

V primerjavi s Pokemon Go je Wizards Unite igra, ki nagrajuje tiste, ki se ne odpravijo hitro na naslednjo točko na drugi strani ceste, ampak počnejo stvari počasneje. Izkazalo se je, da je igra veliko varnejša, saj ne pride do incidentov, kjer ljudje ne morejo odvrniti oči od zaslona in pride posledično do nesreč v prometu. Niantic ima veliko prihodkov in ustvarja igre, v katerih lahko ljudje uživajo, za to pa plačajo malo ali celo nič. Treba se je vprašati, zakaj ljudje igro Harry Potter: Wizards Unite označujejo za neuspeh, ker se ne more ujemati z nemogočim in verjetno nezdravim standardom, ki ga je postavil Pokemon Go.

J. R.

Vir: https://interestingengineering.com/harry-potter-wizards-unite-installed-400k-times-lags-17m-behind-pokemon-go

Komentarji