Znanstveniki ugotavljajo, da je spanje v evinem kostumu pravzaprav dobro za naše zdravje. Ritual oblačenja pižam bi več krat morali zamenjati za spanje brez oblačil, saj slednje prinaša veliko pozitivnih učinkov. Tukaj naštevamo razloge zakaj bi se za slednje morali odločiti moški.

Prvi razlog bi naj bil v boljšem spancu, ki je veliko boljši, ko je temperatura našega telesa nižja. Torej manj imamo oblečeno, posledično zadržujemo manj toplote. Telo se med počitkom ohlaja, proti jutru pa se temperatura organizma nekoliko dvigne zato je lahko že vsaka manjša sprememba, ki povzroči dvig telesne temperature razlog, da zmoti naš spanec. Zato je priporočljivo se odpovedati oblačilom in pustiti telesu, da neovirano izvede vse procese med nočnim počitkom.

Drugi razlog spanja brez oblačil je v izboljšanju presnove, ki je odvisno od temperature telesa. Velja pravilo, da hladno telo spodbudi presnovo.

Tretji  razlog, ki vas bo prepričal k spanju brez oblačil je zdravje sperme. Najbolj optimalno okolje za nastajanje sperme je od 35 do 35,5 stopinj celzij, kar je malenkost manj od telesne temperature. Slednje pomeni, da je takrat ko so moda v preveč toplem okolju kakovost sperme slabša. Slednje so dokazali predvsem pri moških, ki obiskujejo savno, zato je še najmanjši korak k dobri kakovosti sperme spanec brez pižame.

Četrti  in predvsem prepričjiv razlog je v tem, da s spancem brez oblačil ščitite tudi svoja moda. Spanec v tesnem perilu bi naj namreč izzval številna vnetja. Slednje izhaja iz spoznanja, da se v tesnih spodnjicah ustvarja toplo in vlažno okolje, ki je odlično okolje za številne bakterije. Bakterijska vnetja lahko povzročijo srbečo in rdečo kožo na testisih.

Peti razlog da boste izbrali gol spanec pa je v tem, da boste tako dosegli tesnejši odnos z vašo partnerico. Stik kože s kožo proizvaja oksitocin, ki zavira stres, krepi občutek povezanosti in spodbuja tudi spolno slo.

K. F.

Komentarji