Pred vzponom velikih pametnih telefonov so ljudje o tej ideji imeli kritično mnenje. Celo strokovnjaki za prodajo so bili prepričani, da se tako veliki telefoni ne bodo prodajali. Vendar dandanes vidimo, da je stvar popolnoma drugačna od mnenj prejšnjih generacij. Ampak zakaj so telefoni v današnjem času tako zelo veliki?

Vsekakor bodo različna mnenja in različni odgovori na to temo, vendar dejstvo je, da so veliki pametni telefoni približno enako dragi ali pa malce dražji od navadnih manjših pametnih telefonov. Potemtakem je logično reči, da dobimo za skoraj isto ceno toliko več. Namreč na pametnih telefonih je seveda ključna komponenta zaslon. Torej zakaj ne bi odšteli malo več denarja za veliko večji zaslon, ki nam prinaša več užitka in funkcionalnosti?

Veliki pametni telefoni imajo veliko pozitivnih lastnosti za uporabnike, ki uporabljajo telefon veliko in za vse. Tovrstne pozitivne lastnosti so: boljša izkušnja pri gledanju filmov, boljše doživetje pri igranju iger, brskanje po spletnih straneh je lažje in pri nekaterih pametnih telefonih imamo še opcijo »multitaskanja«. Torej za slednjo skupino uporabnikov ima velik pametni telefon le to slabo lastnost, da je fizično zelo velik in povzroča nevšečnosti pri prenašanju telefona.

Druga skupina uporabnikov – ljudje, ki pametnih telefonov ne uporabljajo veliko ne bi od velikih pametnih telefonov imeli kaj dosti koristi. Še vedno pa bi bil prisoten negativni faktor – velikost.

Vendar takšnih ljudi, ki pametnih telefonov ne uporabljajo veliko je zelo malo. Statistika pravi, da ima povprečen človek 90% časa čez dan s seboj oziroma pri sebi pametni telefon. Koliko od tega časa ga uporablja je pa samoumevno, da veliko. Omembe vredno je tudi, da ljudje, ki so proti velikim pametnim telefonom, se s časom nanj navadijo in g vzljubijo, če ga kupijo.

Zanimiv podatek je tudi to, da večina igranja iger poteka na pametnih telefonih (po celem svetu)! Tukaj povprečje močno zvišajo Kitajci, ker se vozijo na delavno mesto tudi po več ur in imajo s seboj le pametni telefon, ki omogoča tudi igranje iger.

Torej ali ste vi pripravljeni plačati ceno fizične (pre)velikosti za vso funkcionalnost, ki jo dobite ali se rajši držite manjših pametnih telefonov?

V. R.

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=S2P8req_w64

Komentarji