Seks je tako kot hrana in pijača potreben za normalno duševno in fizično življenje vsakega moškega. Spremembe, ki jih lahko prinese pomanjkanje ali sploh nič seksa pa so lahko dramatične. V nadaljevanju jih nekaj razkrivamo.

  1. Zmanjša se libido in tudi velikost

Da se nivo testosterona z leti manjša je dejstvo, če pa se spolnosti namerno odrečete, se nivo padca testosterona še poveča. Slednje se kaže v nezanimanju za seks. Stradanje s seksom pa lahko vpliva tudi na velikost vašega penisa, ki se lahko skrči do 2 centimetra.

 

  1. Padec telesne odpornosti

Tudi imunski sistem je deloma povezan s spolno aktivnostjo in se v primeru pomanjkanja začne sesuvati. Imunoglobulin deluje, kot zaščita pred virusi, pri kateri spolna neaktivnost še dodatno zmanjšuje njegovo aktivnost. Strokovnjaki ocenjujejo, da redni seks ima kar 30 odstotno vplivnost povečanja imunoglobulina.

 

  1. Odtujenost od partnerja

Spolnost je tudi vez, ki jo izmenjujete s partnerjem in ki pomembno vpliva na medsebojno zaupanje in odnose. Podhranjeno spolno življenje tako privede do povečanja negotovosti in odtujitve med partnerjema.

  1. Trpi tudi vaša samozavest

Počutje in ugodje v lastnem telesu vpliva tudi na naš um, posledično tudi na samozavest. Brez seksa, ki je tudi pomembna čustvena komponenta, boste vplivali tudi na preobrazbo lastne samopodobe, ki se lahko oblikuje v negativno smer. Manj si boste zaupali, manj spolno privlačni se boste počutili.

  1. Sprememba sanj

Spremembe, ki jih prinese abstinenca od seksa lahko vplivajo tudi na spremembo sanj, saj se nivo povečanega stresa v realnosti odraža v sanjah. Slednje lahko pripelje tudi do številnih fantazij, ki pa jih ob redni spolni aktivnosti naj nebi bilo.

K. F.

VIR: https://www.24ur.com/popin/erotika/10-stvari-ki-se-zgodijo-ce-moski-prenehajo-seksati.html

Komentarji