Ohranjanje zdravega partnerstva ni preprosto in ni samoumevno. Ko se začnemo zavedati, kaj iščemo, kaj hočemo in ceniti to, kar imamo, so stvari lažje. Hitro se zgodi, da se vrtimo v krogu predstav, kako bi bilo in ne vidimo vsega lepega, kar je. Ženske si rade predstavljajo vse kot iz pravljice. Ampak temu pravzaprav ni tako. Ženske mislijo, da hočejo pri moškem mnoge stvari, za katere se kasneje izkaže, da jih sploh nočejo. Zapleteno, kaj ne?

Za manj zmedenosti smo za vas zbrali nekaj takšnih.

Želijo, da jim je moški pokoren

Mnogokrat se zdi, da ženske želijo, da bo se bo moški vedno strinjal z njihovimi načrti, da bo dajal njihovo željo pred njegovo. Ampak temu ni tako. Moški, ki se ne zavzema zase, za svoj položaj in interese, ženski na dolgi rok ni privlačen. Ženske ne želijo moškega brez hrbtenice. Pomembno je ohranjanje kompromisov, za kar je seveda ključen dejavnik pogovor. Ženske želijo moške, ki trdno stojijo za svojimi željami, hkrati pa so v naklonjenosti do svoje dame tudi pripravljenosti popustiti.

Želijo, da je moški bogato obdarjen

Razumljivo je, da si ženske želijo dobrega spolnega življenja, kar je mnogokrat slišano kot enakovredno velikemu paketu partnerja. Ampak to ne drži. Ženske želijo moškega z zanimanjem zanje, takšnega, ki želi prejemati kot tudi dajati užitek. Ženske ne iščejo le odličnega seksa, pač pa bližino, čustveno intimnost, ljubljenost. In pri tem velikost nima velike vloge.

Želijo, da je vedno z njimi

Normalno je, da v začetkih želita prav vsako sekundo časa preživeti skupaj. Ko pa v odnosu napredujete, se izkaže, da se tako začnete dušiti. Ženske so znane po tem, da neprenehoma želijo moškega v svoji bližini, a ni vse tako, kot se zdi. V odnosu oba potrebujeta prostor, da razpolagata s svojim prostim časom. Čas, preživet s prijatelji, z družino, s samim seboj. Vse to je smiselno, saj ne morete drugemu biti vse našteto, ste samo ena oseba. Za vsak odnos je obenem pomemben kvaliteten čas. Tisto, kar ženske zares želijo, je kvalitetno preživet čas s svojimi ljubljenimi. Ne govorimo o kvantiteti, pač pa o kvaliteti. Zato se potrudita, da čas izkoristita in ga spoštujeta.

Želijo, da je bolj romantičen

Ženske menijo, da mora biti moški romantičen, z besedami in dejanji. Ampak tukaj ne gre za drage večerje, bogata darila in številne šopke. Kar si ženske resnično želijo, je, da so slišane. Da jim moški da vedeti, da mu je pomembna. Želijo se počutiti posebne, v verbalni in neverbalni komunikaciji. Ne gre za darila, temveč za prisotnost. Brez te intimnosti in pozornosti, so vse rože ter sladkarije na tem svetu nesmiselne.

Želijo popolnega moškega

Ženske sanjajo, da bodo našle popolnega moškega. Takšnega, ki bo imel vse: popoln videz, finančno stabilnost, bo brez motečih navad … Takšnega ‘ustekleničenega’ moškega ni. In ženske ga nočejo. Želijo partnerja, ki bo pokazal vso svojo osebnost, z negotovostmi vred. Hočejo zdravo in iskreno partnerstvo, v dobrem in slabem, želijo popolnega moškega zase.

M. V. S.

Vir: The List

 

 

Komentarji