V času, ko smo vsi prisiljeni ostati doma, lahko vožnja pozitivno vpliva na mentalno zdravje posameznikov, še posebej na navdušence nad avtomobili. Če se peljete sami in medtem ne pridete v stik z drugimi ljudmi, je nevarnost okužbe neizmerno majhna.

Vožnja od točke A brez cilja in nazaj do točke A je lahko dober način, da za kratek čas zapustite svoj dom. Na tej točki se bodo seveda oglasili nasprotniki te ideje in trdili, da lahko pri vožnji pride do prometnih nesreč, ki lahko v tem času nepotrebno obremenjujejo zdravstveni sistem. Ta trditev je dobro argumentirana, vendar lahko do poškodb pride tudi doma. Priznajmo si, veliko izmed nas se je lotilo hišnih opravil, s katerimi smo dalj časa odlašali. V primeru, da ta dela opravljate, vam svetujemo, da dobro poskrbite za lastno varnost.

Veliko zdravnikov, medicinskih sester in drugega osebja vse bolj poudarja vpliv epidemije, o katerem se sprva ni veliko govorilo. Samoizolacija lahko močno vpliva na mentalno zdravje ljudi. Ljudje zapuščajo dom le zaradi dela in občasno za nakup živil. Vožnja brez cilja vam lahko ponudi občutek svobode, še posebej v času, ko ste večinoma doma. Tudi v primeru nižjega nivoja stresa vam lahko vožnja zagotovi kratek pobeg, da zbistrite misli. Avstralska psihologinja Michelle Saluja trdi, da je lahko vožnja brez destinacije čas za razmišljanje in celo reševanje težav, kar koristi duševnemu zdravju. Vsekakor pa je sprememba okolja dobra za vaš um in vas lahko poživi, saj omogoča, da se počutimo povezane z zunanjim svetom. Poleg preprečevanja širjenja okužbe je v tem času pomembno, da poskrbimo za telesno in duševno zdravje.

Povzeto po: CarExpert

J. R.

Komentarji