Če imate slabo brezžično internetno povezavo z lokalnim omrežjem, je lahko razlog za to slaba postavitev usmerjevalnika (angl. “router”). Težave s povezavo vam lahko povzročijo prave preglavice, zato smo za vas pripravili nasvete za stabilno povezavo. Pri tem je treba upoštevati tehnične lastnosti  usmerjevalnika, število povezanih naprav in drugo.

Poiščite idealno lokacijo

V večini primerov je priporočljivo, da se izogibate bližini sten, kovin in vode, saj se lahko tako brezžična povezava oslabi ali prekine. Primer slabe prakse je usmerjevalnik v bližini akvarija ali ob zunanji steni. Če postavite “router” blizu okna, bodite pozorni, saj lahko vaš Wi-Fi signal “ukrade” kdo z ulice. Najbolje je, da napravo postavite na sredino hiše in čim višje.

Uporabite ojačevalnike Wi-Fi signala

Če ima vaše stanovanje ali hiša več kot eno nadstropje, lahko z ojačevalniki Wi-Fi signala ustvarite mrežo dobrega signala. Ojačevalniki lahko delujejo kot pametno omrežje, ki učinkovito porazdeli signal na območje, kjer ga najbolj potrebujete. Pri postavitvi je potrebno upoštevati razdaljo in jakost povezave.

Odstranite druge elektronske naprave

Od položaja usmerjevalnika odstranite vse druge naprave, ki oddajajo elektromagnetno valovanje, saj lahko s tem oslabijo signal. Poleg tega lahko signal omejijo njihovi veliki kovinski deli.

V primeru, da imate dober signal, vendar nizko hitrost prenosa, priporočamo, da spremenite geslo. Lahko se zgodi, da je nekdo vdrl v vaše lokalno omrežje in krade signal ali pa je v omrežje povezanih veliko naprav.

Povzeto po: AmericaTV

J. R.

Komentarji