Ali je normalno, da partner takoj po seksu zaspi? Mnoge ženske še vedno iščejo odgovore na vprašanje, zakaj partner nemudoma omahne, leže na hrbet in nemudoma zaspi. Velikokrat iščejo odgovor v nezadovoljstvu, ampak njihova prepričanja so tukaj napačna.

Zaspati po spolnem odnosu je običajno. Utrujenost, ki se v telesu pojavi, je naravna reakcija človeškega telesa na napor, ki ga je vložilo. Če moški po seksu enostavno zaspi in ne klepeta z žensko, to ne pomeni, da ni užival. Tukaj boste našli nekaj resničnih razlogov, zakaj vas po koncu mika zaspati.

 

Prva zelo logična razlaga je, da je noč namenjena spanju. Seks zvečer ali ponoči je dejansko prvi argument za stanje zaspanosti, ki se pojavi. Spolni odnos je po svoji naravi zelo sproščujoč. Hkrati tudi fizično utrujajoč. In kaj se zgodi, ko smo utrujeni in sproščeni? Zaspimo.

Moški med orgazmom ejakulirajo in hormoni, ki se ob tem sprostijo, povzročijo stanje lenobnosti, zaspanosti. Do takega občutja v telesu moškega pride v večji meri kot ob kakšni drugi aktivnosti.

Še eno dejstvo, ki se postavlja v bran moškim, je, da ljudje ob seksu občasno zadržujemo dih, kar pomeni, da se srčni utrip okrepi. Primanjkljaj kisika tako prispeva k občutku potrebe po počitku, da se organizem lahko povrne v normalno stanje.

Če iščete hitro rešitev na vprašanje, kako preprečiti zaspanost po ljubljenju, so to citrusi. Hladni, predvsem grenivka, bi naj preprečili občutek utrujenosti. Še ena preprosta rešitev je kava. Naj vam jo draga skuha, preden vas povabi v posteljo.

M. V. S.

Vir: TimesofIndia

Komentarji