Ni pomembno na kateri dieti ste, oziroma kakšno hrano uživate. Za vse ljudi obstaja zanesljiv način kako zmanjšati dnevni vnos kalorij.

Prva pomembna stvar je to, da jeste tako dolgo da niste več lačni, ne pa tako dolgo da ste popolnoma siti. Torej je zelo pomembno tudi da jeste takrat, ko ste lačni, ne pa zaradi dolgčasa ali česa podobnega. Ne pozabite piti dovolj vode, včasih lahko žejo zamenjate z lakoto.

Če bi sestavili lestvico in bi bilo 1 zelo lačen, 10 pa sit je najprimernejši čas da začnete jesti, ko ste nekje med 2 in 3. Prenehajte pa jesti ko ste nekje med 7 in 8. Če niste povsem prepričani, počakajte 10-20 min in nato jejte naprej.

Da ne bo prihajalo do neprestane lakote, je zelo pomembno da takrat, ko jeste zaužijete čim več kakovostne hrane. To pomeni čim manj hitre hrane, veliko beljakovin, ne pretiravajte pri vnosu ogljikovih hidratov in maščob. Zapomnite si tudi, da če je pred vami poln krožnik, vam ni treba pojesti vsega. Če ste v restavraciji, si lahko zavijete za domov, če ste doma je še lažje in pojeste kasneje.

Zelo pomembna stvar je tudi da ne jeste za cel dan naprej. Kjerkoli ste obstajajo trgovine, če ne si pripravite hrano v naprej. Tudi če imate zelo zaposlen dan se najde tu in tam nekaj minut, da lahko nekaj malega zaužijete in se okrepčate. Veliko bolje je več manjših obrokov, kot pa en zelo velik, saj bo ta raztegnil vaš želodec in boste vsak dan lahko pojedli več.

Pridobljeno: Men’s Health

L. Z.

Komentarji