Mislite da imate slab spomin? Vse to je le izgovor, saj slab spomin ne obstaja, obstaja pa neizurjen spomin. Za vas smo pripravili nekaj uporabnih dejstev, ki vam bodo pomagali pri urjenju vašega spomina.

Največji problem današnjega sveta je, da se vsem mudi in morajo opravljati več dejavnosti hkrati. Za moške pa je značilno, da lahko ohranijo fokus le na eni stvari naenkrat, saj so tako zasnovani naši možgani. Potrudite se in opravljajte vsako dejavnost posebej, tako si boste stvari lažje zapomnili in vaši možgani ne bodo postavljali blokad.

Zelo slab vpliv na spomin ima današnja zelo razvita tehnologija, zato je zelo pomembno, da jo prilagodimo našim možganom. Tehnologijo je potrebno uporabljati, da naše možgane dodatno stimulira, ne pa da namesto nas opravlja vse možne funkcije, tudi pomnjenje.

Zapomnite si, da kljub temu, da spomin doseže vrh v dvajsetih letih našega življenja, nikoli ni prepozno za izboljšanje. Raziskave so pokazale, da lahko moški nad 40 z malo treninga z lahkoto premagajo tiste okoli dvajset.

Spomin boste najlažje izboljšali tako, da nove izkušnje povezujete s starejšimi. Svojim mislim dajte pomen in vključite tudi čustva, saj je znanstveno dokazano, da si stvari, ki nas čustveno vzburijo, zapomnimo lažje.

Poskusite, naslednjič ko nekoga spoznate, ne le ponoviti njihovega imena, vložite kanček zanimanja in naredite povezavo. Tako boste možganom dali delo in to ime se bo vtisnilo globoko v vaš spomin. Poleg tega, da radovednost izboljša vaš spomin, prispeva tudi k boljšemu življenju.

Pridobljeno: Men’s Health

L. Z.

Komentarji