Potni madeži na majici so zelo pogosta nadloga v poletnih dneh, ki nemalo krat spravijo marsikoga v zadrego. Tukaj je nekaj nasvetov kako ohraniti svež in suh videz tudi čez vroče poletni dni.

Skrivnost je v antiperspirantih

Razlika med deodorantom in antiperspirantom je v tem, da deodorant le preprečuje neprijetni vonj, medtem ko antiperspirant zavira pretirano potenje in nevtralizira vonj. Če je tvoja koža občutljiva in ob uporabi agresivnih kozmetičnih sredstev razvije alergijsko reakcijo, uporabi izdelke, ki ne vsebujejo alkohola. Enako kot deodorant, nanašaj antiperspirant preden oblečeš majico. Če izbereš slednjega v kremi ali gelu pa počakaj, da se posuši, saj lahko v nasprotnem primeru pusti madeže na majici.

Zaščitne blazinice

Za preprečevanje potnih madežev pod pazduho lahko uporabiš tudi posebne blazinice, ki jih le udobno namestiš na pravilno mesto in tam bodo posrkale ves odvečen pot, majica pa bo ostala suha. Na voljo so v drogerijah po zelo dostopni ceni. Nekateri namesto zaščitnih blazinic uporabijo kar damske vložke, vendar vsekakor tiste, ki ne vsebujejo šumečega materiala.

Spodnja majica

Sicer se ideja o spodnji majici v vročih dneh sliši neznosno, vendar je lahko izbira bombažne spodnje majice tudi rešitev pri potnih madežih. Slednja bo namreč preprečila potne madeže na hrbtu in prsih, saj bo pot po telesu vpila, preden doseže majico ali srajco.

Dlake pod pazduho

Tudi dlake pod pazduho ustvarjajo toploto ter posledično pretirano potenje, sploh v primeru, da je poraščenost prevelika. Tukaj je rešitev britje ali krajšanje dlak, ki bo preprečilo nastanek bazenčka pod vašimi pazduhami.

Uporabi brisačko

Kadar je pretirano vroče in dan že vnaprej obljublja potne kapljice po tvojem obrazu in telesu, vzemi s seboj majhno brisačko, s katero se boš lahko občasno obrisal in tako preprečil potne madeže na majici.

K. F.

Komentarji