Vsi v življenju iščemo pravo ljubezen, vendar se vedno sprašujemo kako prepoznati, če je vaša boljša polovica res tista, s katero boste preživeli celo življenje. To je pogosto težko, iščemo prave znake, namige in se sprašujemo kje še najti tisti pravi znak, ki bi nam potrdil globlji smisel, ki je bistven za obstoj dolgotrajne in trdne zveze. Ta znak je lahko bližje kot si mislite, saj je lahko potrditev, da je vaša ljubljena oseba tista prava, čisto vsakdanja navada in majhni trenutki.

Zdravi konflikti
Prepiri so prisotni v vsaki zvezi, vendar je pomembno, kako se z njim spopademo in kaj od njih odnesemo. Če se vam zdi, da konflikti z vašo ljubljeno osebo med vama ustvarjajo napetost in slabo razpoloženje, je to definitivno slab znak, saj se boste negativne energije kmalu naveličali. Za razliko od razdirajočih konfliktov, lahko te dojamemo in doživljamo na čisto drugačen način, in sicer v smislu grajenja in utrjevanja zveze. Če se vam zdi, da so nestrinjanja in prepiri v vaši zvezi konstruktivni in se po vsakem nesporazumu drug drugemu opravičita ter si izkažeta ljubezen, je to znak, da ste v zdravi in zreli zvezi, ki bo trajala dolgo.

Pogovor kot ključni del odnosa
Če želimo zvezo ohraniti dolgoročno, je pomembno, da v ljubljeni osebi iščemo nekaj globljega – refleksijo sebe. To se najlažje odraža v zdravem pogovoru in na splošno v odnosu, ki ne temelji izključno na fizičnih užitkih. Skupni interesi in prepričanja so odlična iztočnica za pogovore na višji ravni, torej takšne, ki so obema v užitek. Prav tako je skupen humor izrednega pomena, saj je dokazano, da smeh na zvezo dobro vpliva.

Zaupnika
Vsak v svojem življenju potrebuje pravega zaupnika – tako za pozitivne kot negativne aspekte življenja. Nekateri te zaupnike najdejo v prijateljih, drugi v družinskih članih, če pa takšno osebo najdete v svoji ljubljeni osebi, je to definitivno odličen znak, da je vajina zveza tista prava. Prijatelja in ljubimca v enem – to je zveza, ki bi ji lahko rekli popolna. Ob sebi imeti partnerja, ki je hkrati tudi vaš zaupnik in prijatelj, je pomembno, saj takšna zveza pomaga pri grajenju vajine lastne samozavesti, zadovoljstva in izpopolnjenosti.

Skupna zabava
Da odnos ne postane preveč monoton, je en od pomembnih aspektov zveze skupno kvalitetno preživljanje prostega časa na način, ki vaju oba veseli. Skupni interesi in enak okus za zabavo bodo poskrbeli, da vajina zveza ne postane dolgočasna, vajino zanimanje drug za drugega pa se ne ohladi. Zabava je v zvezi pogosto tista, ki zvezo dela še močnejšo, sajdefinitivno drži rek »če se znata skupaj zabavati, znata tudi skupaj živeti«.

K. G.

Komentarji