Dr. Rena Malik je povedala, kakšna ja najboljša dolžina za spolni odnos.

Definicija tega, kaj pomeni biti “dober v postelji”, ima veliko dejavnikov in vzdržljivost je zagotovo eden izmed njih. Prezgodnja ejakulacija je za mnoge moške vir tesnobe, po drugi strani, pa lahko zapoznela ejakulacija povzroči podobne težave. V želji, da bi razčistili nekatere napačne informacije, urologinja in medenična kirurginja Rena Malik, obravnava povprečno trajanje seksa v resničnem življenju.

Malikova se sklicuje na študijo, ki je zbrala podatke od 500 parov po vsem svetu, ki so s štoparico beležili trajanje spolnega odnosa. Podatki so omejeni na penetrativni seks, brez predigre, v raziskavi pa so preučevali le heteroseksualne zveze. Torej čas od začetka penetracije do ejakulacije.

Študija je pokazala, da je čas za katerega moški menijo, da je idealna dolžina, 16 minut, vendar ocenjujejo, da je realni čas bližje 9 minutam. Vendar pa je glede na študijo povprečni čas dejansko le 5,7 minute.

Malikova ugotavlja, da so se zabeleženi časi gibali od manj kot minute do 55 minut. “Zanimivo je, da se je razlikovalo glede na lokacijo,” pravi in ​​pojasnjuje, da je imela Turčija najnižji povprečni čas, 4,4 minute, medtem ko je imela Združeno kraljestvo najvišji čas, približno 10 minut.

Seveda vse te raziskave merijo samo trajanje seksa kot dolžino časa, ki je potreben, da moški partner med penetracijo doseže orgazem, in ne upošteva, kaj je prednostno ali idealno za partnerko. Malikova se sklicuje na raziskavo več kot 4.000 žensk, ki je pokazala, da bi bil njihov idealen čas nekje v 25-minutnem območju.

“Spet se to razlikuje od osebe do osebe,” dodaja. “S temi številkami ne bi dajal prevelike zaloge. Kar hočem, da vzameš, je tisto, kar je normalno, kar je povprečje. In če dosegaš povprečje, je to super. Najpomembneje je, da sta ti in tvoj partner zadovoljen.”

Vir: Men’s Health

Komentarji