Vrtni ležalniki so že vrsto let zelo priljubljeni. Konec koncev, kdo si ne želi blagodejno preživljati  časa na vrtu v naročju narave in samo počivati na udobnem ležalniku s knjigo ali pijačo v roki? V tem članku vam bom namignil, kateri vrtni ležalnik je najboljša izbira. Vabljeni!

Kakšen naj bo pravi vrtni ležalnik?

Izbira ležalnikov v spletnih trgovinah je res velika. Kot pravijo: vsega je na pretek. Zaradi tako velikega asortimana je odločitev za nakup pravega vrtnega ležalnika pravi izziv! Najprej se pri nakupu ležalnika osredotočite na svoje udobje – izberite ležalnik z nastavljivim kotom naklona naslonjala, zaradi česar boste lahko uporabljali vrtni ležalnik tako za sedenje kot tudi za ležanje. Poleg tega bi moral imeti kvaliteten ležalnik oporo za noge in naslona za roke, kar vam bo olajšalo vstajanje.

Ali je material ležalnika pomemben?

Seveda! Izbira materiala, iz katerega je izdelan ležalnik, je zelo pomembna! Najbolj trpežni materiali so predvsem poli ratan ali aluminij. Toda eksotični les bo prav tako odlična izbira. Trgovine so večinoma založene s plastičnimi ležalniki. Če želite, da je vaš vrtni ležalnik enostaven za čiščenje in lahek, potem bo plastični ležalnik v celoti izpolnil vaša pričakovanja. Dobra možnost je tudi nakup izdelka iz različnih kombiniranih materialov – veliko jih boste našli tudi v spletnih trgovinah.

Pomemben dejavnik je tudi prava tkanina!

Večina strank se osredotoča na ločevanje ležalnikov glede na material, pri tem pa pozablja, da ima tkanina tudi velik vpliv na to, ali bo uporaba vrtnega ležalnika v veselje ali v nadlego. Vredno je izbrati tkanino, ki bo trpežna in odporna proti obrabi in – kar je pomembno – nepremočljiva! Zaradi tega imamo več možnosti, da bomo lahko uporabljali ležalnik več sezon in da mu spremenljive vremenske razmere ne bodo škodile.

Komentarji