Vselitev v skupno stanovanje je lahko zelo stresno in lahko pusti negativne posledice, če se ne izide po željah obeh v razmerju. Kdaj pa je pravzaprav pravi čas za vajin naslednji pomemben korak v zvezi? Za vas smo pripravili sedem razlogov in znakov, ki jih razčistite sami pri sebi preden se odločite za skupno vselitev.

1. Razumeta in spoštujeta partnerjeve navade

Ko z neko osebo živiš skupaj, te lahko razjezijo že najmanjše stvari. Zato je zelo pomembno, da dobro poznate partnerjeve navade in pomanjklivosti. Če želite preveriti ali sta glede navad kompatibilna, se odpravita na daljše počitnice.

2. Pogovor o denarju za vaju ni problem

Pri skupnem življenju pride do deljenja stroškov, raznih kompromisov, pomembna pa je tudi organizacija, kako bosta denar zapravila. Če se vajini pogovori o denarju velikokrat končajo s prepirom, to ni najboljši indikator, da sta pripravljena na skupno življenje.

3. Obema bi bilo priročno

Lahko živita v oddaljenih krajih in vama je zelo nadležno, da se morata zmeraj voziti celo večnost, če se želita videti. Lahko imata vsak svoje stanovanje in bi življenje v skupnem stanovanju zelo zmanjšalo vajine stroške. Vendar ni vse v priročnosti. S partnerjem morata biti na isti valovni dolžini. In ko imata oba občutek, da ni prav, da še vedno živita vsak zase, se vselita skupaj.

4. Zavedate se, da skupno življenje ne bo lahko

Vsaj od začetka. Ko se vselita skupaj, bo potrebno veliko prilagajanja in kompromisov. Življenje skupaj ne bo vedno tako kot iz pravljice, zato je zelo pomembno, da se zavedate, kaj vse se lahko zgodi in ne poskušate olepšati stvari.

5. Ste samostojni

Če ste odvisni od svojega partnerja, lahko skupno življenje vajino zvezo le poslabša. Ohranite svoje hobije in interese in ne bodite samo doma.

6. Skupen čas kakovostno izkoristita

Vedno si je treba vzeti čas za drug drugega. Ko sta skupaj počnita stvari, ki obema ugajajo in za katere boste na koncu dneva hvaležni.

7. Sta odlična v reševanju problemov

Ko živita skpaj, je pomembno, da lahko hitro rešita problem, ki se pojavi. Pa naj bo to prepir glede razporeditve omar ali pokvarjena žarnica, ki jo je potrebno zamenjati.

Skupno življenje je zelo pomemben korak v zvezi, vendar pazite, da se vam ne bo preveč mudilo, saj lahko vse uničite. Za skupno življenje se odločita, ko bosta oba zares pripravljena.

 

Povzeto po: Bustle

L. Z.

Komentarji