Petrol Mladi mehaniki Slovenije

INFORMACIJE ZA MEDIJE/SPOROČILO ZA JAVNOST

Naslov Mladi mehanik Slovenije 2019 je osvojil Žan Gros, dijak Srednje strojne šole iz Novega mesta

Ljubljana – Uredništvo revije Tranzit je s pomočjo pokroviteljev in organizacijskih partnerjev (Petrol, Unior, Volvo, Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov, SIC Ljubljana in Dostavnik.si) izvedlo prvo tekmovanje Mladi mehanik Slovenije. Tekmovanj je namenjeno dijakom drugih in tretjih letnikov srednješolskega izobraževalnega programa avtoserviser, z njim pa želijo organizatorji vzpodbuditi interes za izobraževanje in opravljanje poklicev v avtoservisni dejavnosti, krepiti zanimanje za tehnično kulturo in seveda skladno s tekmovalnim duhom tudi izpostaviti dijake, ki izkažejo najvišji nivo pridobljenega znanja v izobraževalnem procesu na srednješolski stopnji.

Mladi mehanik 2019 tekmovanje

Tekmovanje, na katerega so se prijavile šole iz Celja, Velenja, Domžal, Škofje Loke, Kopra Novega mesta in Ljubljane je potekalo na teoretični in praktični ravni. Dijaki so uvodoma reševali vprašanja s posameznih področij avtoservisne dejavnosti in se nato pomerili še pri menjavi gume, menjavi žarnic ter pri diagnosticiranju in odpravi napake na zavornem sistemu.

Med štirinajstimi sodelujočimi je največjo raven znanja in spretnosti v tekmi s časom in nalogami pokazal Žan Gros, dijak Srednje strojne šole iz Novega mesta, ki je z le nekaj točkami prednosti premagal drugouvrščenega Marka Kosa iz Srednje šole za strojništvo Škofja Loka. Tretje mesto je zasedla Mojca Belak, dijakinja Šole za strojništvo iz Velenja, ki je dokazala, da so tudi dekleta dobre avtoserviserke.

Mladi mehanik 2019 - zmagovalec Žan Gros

Ekipno je bila med šolami najboljša Srednja strojna šola iz Novega mesta pred Srednjo šolo za Strojništvo Škofja Loka in Srednjo poklicno in strokovno šolo Bežigrad Ljubljana.

Organizatorji so za sodelujoče dijake, mentorje in druge obiskovalce pripravili tudi spremljajoči program s predstavitvami in nagradnimi igrami.


Dodatne informacije: Borut Štajnaher, odg. urednik revije Tranzit, tel.: 041/331-781, info@revija-tranzit.si

Komentarji