‘Največji’ filmi leta 2019 so za nami, čas je, da se zazremo v leto, v katerega smo ravno dobro vstopili. 2020 nam prinaša manj filmov s superjunaki, Marvelovih klasik in Vojne zvezd. Zagotovo pa bo na sporedu kar nekaj takih, vrednih ogleda. To so novi filmi, ki se jih v letu 2020 najbolj veselimo.

The Gentlemen (Gospodje)

Pod taktirko Guya Ritchieja se v kinematografih od konca januarja že vrti prefinjena in sofisticirana akcijska kriminalka. Zgodba sledi ameriškemu izseljencu, upodobil ga je Matthew McConaughey, ki si je v angleški prestolnici ustvaril dobičkonosen imperij marihuane.

The King’s Man

The King’s Man bo prvi britanski vohunski triler, ki bo izšel leta 2020, a skoraj zagotovo ne bo največji. Film Mathewa Vaughna je uvod v filmsko serijo King’s Man in izhaja iz istoimenskega stripa. Postavljen je v čas prve svetovne vojne in sledi nastanku neodvisne obveščevalne agencije. Združitev največjih umov tiranov in kriminalcev v želji pogube milijonov ljudi je povod, da se mora en sam mož podati v tekmo s časom, da bi jih ustavil.

No Time to Die

No Time to Die s slavnim Danielom Craigom, Jamesom Bondom, v glavni vlogi, ki mu takoj za petami stoji sijajni oskarjevec Rami Malek, je detektivski triler, v katerem se mora Bond soočiti z nevarnostjo, ki je svet še ni videl.

Top Gun: Maverick

Akcijska drama, ki na naša filmska platna prihaja poleti, je nadaljevanje kultnega filma Top Gun prejšnjega desetletja. Tom Cruise, ki ga je vloga pilota Mavericka izstrelila med zvezde, se vrača. V nadaljevanju uspešnice je Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti. Spopasti se mora s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

The New Mutants

Fantazijsko-akcijski film The New Mutants nam postreže z zgodbo o petih mladih mutantih, ki odkrivajo svoje sposobnosti, medtem ko so v skrivnem objektu proti svoji volji in se borijo, da bi se izognili svojim preteklim grehom ter se rešili.

Birds of Prey

Čisto mimo superjunakov pa vendarle ne moremo. Prejšnje leto je zaznamoval Joker, kot del predzgodbe ga najdemo tudi tukaj. Harley Quinn je zapustila Jokerja in zdaj združuje moči s tremi ženskami, ki se za življenje mlade deklice postavijo po robu gospodu Zločinu, imenovanemu Black Mask.

Vir: Wired 

Komentarji