Pametna ura, pametni zvočnik, pametni kavni aparat … Ko ste mislili, da so se naprave z nekaj vgrajene “inteligence” razširile že na skoraj vsa področja, vam na našem portalu predstavljamo še eno posebno napravo. Gre za pametni “šprinkler” sistem za zalivanje zelenice.

Naprava, ki je v ZDA na voljo za 129,99 $ (112 €), lahko nadzoruje 8 različnih con na zelenici in poskrbi za pravo mero zalivanja vsake izmed njih. Pametni zalivalni sistem Rachio R3e spremlja vremenske pojave kot so dež, veter in zmrzal. Z upoštevanjem vremena zmanjša količino porabljene vode in prepreči nepotrebno zalivanje. Sistem je mogoče povezati z aplikacijo, ki je enostavna za uporabo. Z njo lahko zalivanje zaženete ali zaustavite ne glede na to, kje se nahajate.

Rachio R3e količino potrebne vode prilagodi avtomatsko. Pri tem upošteva potrebe zelenice, vrsto rastlin, izpostavljenost soncu in tip prsti. Dodatna opcija v ZDA je Thrive – koncept tekočih gnojil na osnovi naročnine. Na spletni strani Rachio definirate svoj naslov in orišete obliko svoje zelenice. Podjetje analizira podatke ter na osnovi lokacije in tip prsti določi sistem za gnojenje. Ta vsebuje razširljivo cev, šobe in ustrezno količino gnojila. Tako s sistemom Rachio poskrbite, da vaša zelenica dobi ravno pravšnjo količino vode in vsa potrebna hranila.

Povzeto po: Electrek

Komentarji