Storitev HBO GO ponuja ogled izbora najboljših serij preko spleta. Prvi mesec lahko brezplačno na tablici, telefonu, računalniku ali drugi priljubljeni napravi uživate ob več kot 5000 urah serij,  izbirate med premierami in novimi sezonami, ter filmov, ki so le pred kratkim polnili filmske dvorane.

Priča smo premieri Najglasnejšega glasu, po knjižni uspešnici posneti miniseriji o Rogerju Ailesu, ustanovitelju televizijske postaje Fox News, ki je imel občuten vpliv na spremembo ameriškega poročanja o politiki. Serija nam bo pomagala razumeti dogodke, ki so vodili do vzpona Donalda Trumpa, hkrati pa bo odprla Ailesov sporen odnos do žensk, mnoge, ki so delale za njegovo televizijo, so ga namreč obtožile spolnega nadlegovanja.

Še ena premierno predvajana je serija Gösta. Istoimenski še ne 30-letni otroški psiholog nastopi svojo prvo službo v majhnem podeželskem mestecu. Njegova želja, da bi pomagal vsem, ki bi jim mogel, se večkrat izjalovi.

Dokumentarna serija Pionir, ki na HBO GO prihaja v kratkem, prikazuje podrobnosti življenja kontroverznega španskega politika, nepremičninskega veljaka in nogometnega tajkuna Jesúsa Gila, znanega tudi kot dolgoletnega predsednika nogometnega kluba Atlético Madrid. Kmalu bomo lahko gledali tudi novo sezono kriminalne drame Sneg, ki s prepletom različnih zgodb posameznih likov prikazuje začetke epidemije kokaina v Los Angelesu leta 1983 in vpliv kulture mamil na utrip mesta.

Dočakali smo nove epizode tretje sezone že uveljavljene Dekline zgodbe, ki nas bo znova presenečala z življenjem v totalitarnem režimu fundamentalistične družbe Gilead, njen namen je z vojaškim režimom »vrniti svet k tradicionalnim vrednotam«, kjer ženske nimajo nikakršnih pravic. Z novimi epizodami bosta postregli tudi Kripton, v kateri dve generaciji pred uničenjem Supermanovega rodnega planeta spremljamo njegovega deda, ki se bori za rešitev sveta in povrnitev časi svoji družini, ter Slepa pega, kjer se prekaljeni agent FBI Kurt Weller znajde v novih nepojasnjenih zarotah.

M. V. S.

Komentarji