Nov Samsung serije Galaxy z imenom Z  je prvi mobilni telefon s prepogljivim steklenim zaslonom in naprednim tečajem za preprosto prepogibanje. Od valentinovega dalje je na voljo za 1.400 dolarjev (okoli 1.300 evrov). Izgleda drugačen od problematičnega modela Galaxy Fold in spominja na Motorolo Razr.

Ko je Galaxy Z popolnoma odprt, znaša diagonala OLED zaslona 6,7 palcev (17,2 cm). Je zelo kompakten in se zloži v kvadrat žepne velikosti. Ko je mobilni telefon zložen, je velikost OLED zaslona 1,1 palca (2,8 cm). Na njem se prikazujejo obvestila, katera lahko hitro pritisnete, ko boste odprli telefon pa se prikaže aplikacija iz katere je bilo to obvestilo. Njegova teža je 183 gramov, poganja ga procesor Snapdragon 855 Plus. Na voljo je 8 GB začasnega pomnilnika RAM in 256 GB shrambe. Samsungovo ultra tanko steklo “Infinity Flex Display” je zasnovano tako, da lahko zdrži do 200.000 prepogibov.

Mobilni telefon se lahko uporablja pri različnih kotih nagiba. S tem je mogoče zaslon razdeliti na dva ločena zaslona. Uporablja se lahko pot podobnim kotom kot prenosni računalnik. Najnovejši Samsung vključuje tri kamere: spredaj je kamera z ločljivostjo 10 MP, na zadnjem delu pa širokokotna kamera z 12 milijoni slikovnih točk in dodatna kamera z 12 MP.

V preteklosti so se pojavljale težave s telefoni, ki imajo prepogljiv zaslon na dotik. Samsung zagotavlja, da se ti pri Galaxyju Z ne bodo pojavili. En takšnih problemov je blokada znotraj mehanizma prepogibanja. Posebna vlakna, ki so del novega Samsungovega mobilnika, preprečujejo, da bi v mehanizem vstopil prah in ga oviral pri delovanju.

Povzeto po: Samsung, InterestingEngineering

J. R.

Komentarji