Poleg proizvodnje avtomobilov se v Wolfsburgu proizvaja še nekaj drugega. Ta produkt letos praznuje 45 let in ima celo svojo serijsko številko – 199 398 500 A. Zelo popularen proizvod nemškega proizvajalca vozil je currywurst.

Ta izdelek iz svinjskega mesa letos praznuje 45 let. Gre za produkt, kateri se (za razliko od nekaterih Volkswagnovih avtomobilov) proizvaja v Nemčiji. V leti 2017 so jih izdelali 6,8 milijonov, medtem ko je bilo število proizvedenih vozil nekoliko manjše. Čeprav se klobase izdelujejo v Wolfsburgu, zanje zagotovo ni odgovorna oseba, ki v avtomobile pritrjuje sedeže. Skupina 30 ljudi, večinoma mesarji, nadzira postopek, ki se začne s sprejemom sveže svinjine z lokalnih nemških kmetij. Svinjina se zmeša z začimbami in doda v ovoj, preden se dimi s pomočjo bukovega lesa. VW ocenjuje, da dnevno proizvede približno 18.000 klobas.

Volkswagen misli tudi na vegetarijance. Od leta 2010 izdelujejo tudi vegetarijansko različico klobase. Poleg tega izdelujejo tudi kečap z okusom karija (angl. “curry”). Volkswagnov currywurst je na voljo v 11 državah, vendar med njimi ni ZDA. Ta namreč prepoveduje uvoz svežih svinjskih klobas. Znano je, da so bile klobase darilo pri nakupu novega Volkswagna.

Povzeto po: Road Show

J. R.

Komentarji