Alfred Vogel, pionir naravnega zdravljenja in neutruden raziskovalec narave, je mnenja, da je težave s prostato bolje preprečevati kakor zdraviti. In če ste tudi vi pristaš naravnih zdravljenj, potem so nasveti A. Vogla ravno pravšnji. Preverite kaj priporoča!

Povečana prostata je razlog, ki zaradi povečanega pritiska na sečnico onemogoča normalno uriniranje in praznjenje mehurja. Posledice se občutijo kot pogosto tiščanje na vodo, samo uriniranje pa je težavno, curek je oslabljen ali prekinjajoč. Prisoten je tudi občutek nepopolno izpraznjenega mehurja ali boleč in pekoč občutek.

Kot uspešno rastlinsko zdravilo ob povečanju obsečnice ali prostate predlaga t. i. Prostasan iz pritlikave palme in vroče zeliščne pare. Pritlikava palma imenovana Palmeto izvira iz južnih obalnih držav Amerike in ima značilne nazobčene liste v obliki vetrnice. Plodovi v velikosti olive, temno rdeče, modre ali črne barve vsebujejo zdravilne učinke, ki so jih uporabljali že indijanci. Njene zdravilne učinke so uporabljali pri povečanju prostate, vnetem mehurju, gonoreji ali draženju sluznic.

Pri povečanju prostate sicer govorimo o starostnem pojavu za katerega pa Vogel meni, da ga je najboljše »držati v šahu« kajti povečanje prostate se redko kdaj pozdravi do konca. Zdravilo Prostasan bi naj v svojem zdravilnem pripravku omogočalo vsestransko delovanje na različne simptome povečane prostate, hkrati pa je konkurenca številnim sinteznim pripravkom, brez stranskih učinkov.

Uživanje omenjenega zdravila bi naj pomagalo k zmanjšanju in zmehčanju obsečnice, kar posledično omogoči lepo odtekanje seča. Izpostavlja tudi pomen vitamina E, ki ima pri zdravljenju ali lajšanju težav blagodejne učinke, predvsem učinkovitega pa se najde v olju pšeničnih kalčkov, ki odlično deluje v duetu s predlaganim zdravilom žagastolistine palme. Za preventivo priporoča eno čajno žličko, za večji terapevtski odmerek pa 1 jedilno žlico trikrat na dan.

Za še več podrobnosti in nasvetov in naravne lekarne pa lahko preverite na Voglovi spletni strani, kjer boste našli zakladnico naravnih zdravil za številne bolezni in zadrege: https://www.avogel.si/.

K. F.

Komentarji