Po deseti obletnici iPhona, ki jo je Apple lani obeležil z novim iPhonom X, s katerim je predstavil tudi novi dizajn iPhonov, se nam počasi približuje tudi deseta obletnica od predstavitve prvega Samsunga Galaxy S. Samsung svojo obletnico namerava obeležiti z Galaxy S10, ki obljublja kar nekaj novosti. Bo to res “Beyond the X”, kot obljubljajo pri južnokorejskem velikanu?

Konfiguracije
Do sedaj je Samsung praviloma vsako leto predstavil dva modela Samsung Galaxy S-linije pametnih telefonov – letos sta to bila recimo Samsung Galaxy S9 in S9 Plus. Samsung Galaxy S10 naj bi po dosedanjih informacijah prišel na voljo v štirih novih konfiguracijah, in sicer v velikostih od 5.8 vse do 6.7 inčev (Samsung Galaxy Note 9 ima “le” 6.4-inčni zaslon)!

Vse tri konfiguracije telefonov naj bi imele nov Infinity O zaslon, kar v praksi pomeni, da bo zaslon pokrival praktično celo površino z izjemo majhne luknje (ali dveh, odvisno od konfiguracije), ki jo Samsung potrebuje zaradi sprednje kamere. V zaslon ima Samsung namen vgraditi še ultrazvočni čitalec prstnega odtisa, govorice pa pravijo, da si želijo zvočnike nadomestit kar z gibljivim zaslonom, ki bi sproščal zvok.

Vsi modeli naj bi podpirali tudi tehnologijo, obratnega brezžičnega polnjenja, ki jo Huawei že uporablja v svojem Mate-u 20 Pro, s katero lahko uporabniki polnijo ostale naprave, ki podpirajo brezžično polnjenje.

Poleg tega Samsung obljublja tudi do sedaj najzmogljivejši Exynos procesor z novo nevronsko enoto, ki bo odgovorna za strojno učenje in ostalo umetno inteligenco, ki jo ponujata Samsung in Android.

Še zadnja stvar, ki bo po vsej verjetnosti prisotna na vseh štirih modelih je 3.5-milimeterski vhod za slušalke, ki pa bo po vsej verjetnosti prisoten le še na Galaxy S10, saj ga na dosti cenejšem Samsungu Galaxy A9 že ne vidimo več.

Prva konfiguracija naj bi bila Galaxy S10 Lite, ki bi morala imeti zgolj enojno zadnjo kamero, bo velika zgolj 5.8 inčev.

Druga in tretja konfiguracija modela bosta “običajen” Samsung Galaxy S10 in S10 Plus; S10 bo imel predvidoma dvojno kamero in 5.8-inčni zaslon, S10 Plus pa bodisi dvojno ali trojno kamero ter 6.2-inčni zaslon.

Še zadnja konfiguracija, ki pa po vsej verjetnosti ne bo predstavljena pod imenom, ki se zanjo uporablja sedaj bo pa tako imenovani “Beyond the X”. Samsung naj bi nameraval na svoj absolutno najmočnejši model telefona inkorporirati dve sprednji in štiri zadnje kamere in pošastni 6.7-inčni zaslon. O njem vemo še to, da bo po vsej verjetnosti imel celo 5G antene in ga Samsung ne bo predstavil, dokler naslednje leto določeni operaterji ne bodo podpirali 5G prenosa podatkov.

Vir: https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/12/11/18135722/galaxy-s10-headphone-jack-samsung-a8s

https://www.youtube.com/watch?v=Js9nxGS3qLs&t=40s

A. K.

Komentarji