Odločen katoliški škof Rubén Darío Jaramillo Montoya namerava problematično mesto rešiti »demonov«. To bo storil tako, da bo iz helikopterja mesto polil s sveto vodo.

Masovno izganjanje bo potekalo v Buenaventuri na pacifiški obali v Kolumbiji v času praznovanja svetnikov tega kraja. Mesto je zaradi drog in obračunavanja tolp znano po kriminalu. Škof Monsignor Rubén Darío Jaramillo Montoya bo pozicioniran v vojaškem helikopterju, ki bo oborožen s sveto vodo. Škof upa, da bo mesto očistil demonskih vplivov. Buenaventura je eno izmed mest v Kolumbiji, ki ima največ problemov s kriminalom. Letos so tam zabeležili že 51 umorov.

Za kolumbijsko radijsko postajo je škof dejal: »želimo preleteti celotno Buenaventuro in iz zraka politi vodo. Upamo, da bomo s tem izgnali vse demone, ki uničujejo naše pristanišče. Moramo spraviti hudiča iz Buenaventure, da vidimo, ali bomo lahko ponovno vzpostavili mir in tišino, ki ju je naše mesto izgubilo zaradi številnih zločinov, korupcijskih dejanj in trgovine z mamili. Na mesto, kjer so znaki nasilja, kjer se je prelila kri, kjer so ljudje umrli, bomo izlili sveto vodo.«

Guardian poroča, da je Montoya izrazil svoj načrt za izganjanje demonov po grozljivem umoru 10-letnega dekleta. Škof, katerega je posvetil papež Frančišek, bo med izganjanjem blagoslovil tudi tiste, ki so življenje tragično izgubili zaradi nasilja. Lani so številni mediji poročali, da je Vatikan organiziral tečaj za duhovnike za izganjanje. Trdili so, da so se »zahteve po osvoboditvi demonske posesti« povečale po vsem svetu.

J. R.

Vir: https://www.unilad.co.uk/news/world-news/catholic-bishop-will-drop-holy-water-from-helicopter-to-exorcise-a-city/?source=facebook

Komentarji