Tudi hrana lahko pomaga vašemu libidu, da se obudi ali poveča vašo spolno vzdržljivost. Tukaj je nekaj predlogov po kateri hrani lahko posežete in popestrite vaše spolno življenje!

Hrana, ki bo razširila vaše žile in vam pognala kri je pekoča. Na prvem mestu tukaj je čili. Za širitev krvnih žil in podobno nalogi viagre, zagotavljanju optimalnega dotoka krvi v spolne organe, je lubenica, ki je zakladnica citrulina. K izboljšanju krvnega pretoka, ki je ključen za delovanje spolnih organov lahko prispeva tudi granatno jabolko, ki s povečanjem nastanka dušikovega oksida zagotovi večjo prožnost krvnih žil.

Na plodnost odlično vpliva avokado

 Veliko lahko prispevajo tudi zelišča, ki telo oskrbijo s pomembnimi vitalnimi snovmi. Zelo znan je koren ingverja, ki je odličen stimulans, ki zelo učinkovito poveča izločanje testosterona. Na večjo vzdržljivost vplivajo tudi majaron, muškatni orešček, koper in meta.

Vitamin B17, ki poživlja spolne hormone najdete v marelicah. Na plodnost odlično vplivajo fige, avokado ali »drevo testisov« pa z veliko količino folne kisline pomaga pri presnovi in daje energijo. Za nastanek spolnih hormonov je zelo pomemben tudi vitamin B, katerega pa najdemo v bananah.

V bananah najdemo vitamin B, ki je pomemben za nastanek spolnih hormonov.

Odličen afrodiziak pa je zelenjava, in sicer radič zaradi visoke vsebnosti mineralov povečuje spolno vzdržljivost, bučke povečajo cirkulacijo, grahovo zelje spodbudi nastanek rdečih krvničk, skleda zelene solate in kalčki leče pa bi naj aktivirali spolne hormone.  Zelo priporočljiva je tudi zelena, ki je odličen vir hormona imenovanega androsteron, ki pomaga moških pri vzburjanju svoje partnerice. Česen ali z drugim imenom »kmečka viagra« vpliva na izboljšanje cirkulacije krvi zaradi velike vsebnosti alicina, ki poveča spolno slo.

Posežete lahko tudi po čokoladi, ki vsebuje feniletilamin, anandamid in serotonin, ki izboljša razpoloženje in pozitivno vpliva na libido. Da povečate poželenje in vzdržljivost pa posežite po medu, ki po zaslugi velike količine bora in vitaminov B uravna raven estrogena in testosterona v organizmu.


K. F.

Komentarji