Rusi kot Rusi znova presenečajo s svojimi novimi izumi tekmovanj. V ruskem mestu Omsk se je namreč odvijalo tekmovanje v udarjanju po zadnjici med ženskami.

Tekmovanje poteka po naslednjem režimu: Tekmovalke se razdelijo v pare, z nalogo, da druga drugo čim bolj učinkovito udarijo po zadnjici, za kar imata pet poskusov. Cilj tekmovalke, ki udarja je, da nasprotno tekmovalko z udarcem po zadnjici skuša spraviti iz ravnotežja naredi korak naprej. Na zadnjem tekmovanju je zmagala Jelena Mišagina:


Za zmago na tekmovanju v udarjanju po zadnjici so organizatorji podelili nagrado v višini 5.000 rubljev (70 evrov). Na zadnjem tekmovanju so se kljub večjemu številu prijavljenih pomerile le štiri tekmovalke.

»Prvo takšno tekmovanje se je odvilo v Moskvi. Publika v prestolnici je bila navdušena, pa smo želeli poskusiti organizirati podoben turnir tudi pri nas. Ne bojimo se tveganja in novih idej. Do zdaj v Omsku ni obstajalo ničesar podobnega, saj velja za vulgarno. Jaz pa menim, da je treba preseči meje dvigovanja uteži (tamkajšnje priljubljene športne discipline) in organizirati nekaj bolj zabavnega, kar bi pritegnilo pozornost publike,« je pojasnil organizator tekmovanja Jevgenij Kuročkin.

Na tekmovanju lahko sodelujejo le ženske do 65 kg, kriterij za zmago pa je poleg moči udarca tudi njegov zvok. Posebnost te »discipline« je, da se zmagovalko izbere kar na podlagi ovacij iz publike.

Takole je izgledalo tekmovanje v Moskvi julija 2019:

Komentarji