Vedno je bilo vprašanje, zakaj se ženske zatekajo k starejšim moškim in ne obratno. Marsikomu se zdi nenavadno, ampak v moderni družbi ni nič presenetljivega, če je moški tudi 20 let starejši od svoje partnerke. 

Nemalo je v zadnjem obdobju pojavov, ko starejši moški zapusti svojo ženo in se zateče k mlajši ženski. Nekateri žene sploh ne zapustijo in v zakon vpeljejo ljubico, ki je dosti mlajša od žene. Za ženske se govori, da pri starejšemu moškemu iščejo zrelost, ki naj je ne bi mogle dobiti od mlajših moških in predvsem se ženske zatekajo k starejšim, ker naj bi bili tej znani kot boljši ljubimci. Kaj pa moški? Kaj je njihovo vodilo k razmerju z mlajšo žensko?

Čeprav gre v večini primerov pri teh razmerjih za znane moške, ki imajo veliko denarja, se tudi oni v tako razmerje spustijo z določenim razlogom in ne le zato, ker se lahko. Čeprav imajo uspešno poslovno življenje in urejeno družinsko življenje, se naredi, da se moški v takem življenju začnejo dolgočasiti in se predvsem zavedajo svojega staranja, s tem pa izgubljajo na samozavesti. Z vstopom v razmerje z mlajšo žensko se moški »ponovno rodi«. Predvsem pride do spoznanja, da je še vedno lahko sposoben uživati v življenju, začne delati stvari, ki jih že dolgo ni počel in najde nov smisel v življenju. Najpomembnejše dejstvo je, da se mu povrne življenjska samozavest, seveda se izboljša tudi njegovo spolno življenje.

Moškemu se ob razmerju z mlajšo žensko ponovno vrne volja do življenja. Preden je začel z razmerjem, se je morda večkrat počutil osamljenega in predvsem starega. Kljub temu, da ima v življenju vse kar potrebuje, v njem moški ne uživa več. Vse, kar dela, je posel in pa morda igranje golfa in česa podobnega. Ko se zaplete v razmerje z mlajšo žensko, vidi, da je življenje pri petdesetih lahko še vedno veliko več, kot le delo in golf. Pravzaprav se začne zavedati, da njegov dobro zgrajen posel lahko dobro deluje tudi brez njega, sam pa začne uživati. Tako se z mlajšo partnerico ponovno začne odpravljati na različna potovanja, hoditi začneta na družabne dogodke, za ljubico se nauči novih stvari in se potrudi, da jo kdaj pa kdaj tudi preseneti.

Moški tako z razmerjem z mlajšo žensko dobi veliko življenjske energije, kar se mu vidi tudi že na izgledu, ker ga razmerje ponavadi pomladi za nekaj let. Velika sprememba je tudi pri njegovem spolnem življenju, kjer se poslovi od že ustaljenega občasnega seksa z ženo in se vrže v novo avanturo z mlajšo žensko, ki je pripravljena preizkusiti veliko novih stvari. Tako se v postelji ponovno prebudi tudi strast.

Za moškega, ki se zaplete z mlajšo žensko, ni nujno, da svoje žene ne ljubi več (če jo ima), vendar se mu njegovo življenje zdi monotono in dolgočasno. Z vstopom v novo razmerje pridobi novo samozavest in življensko energijo, kar je glavni povod za nastalo razmerje.

 

U.S.

Komentarji