Po dobrem seksu se zagotovo prileže stiskanje, dremanje in crkljanje. Slednje je pomemben del intime med partnerjema, pa vendar moški pogosto pozabljajo nanj. Kaj predstavlja crkljanje obema spoloma razkrivamo v naslednjih vrsticah.

Nežnemu spolu ckrljanje predstavlja intimo, ki jo izmenjajo s partnerjem po koncu spolnega odnosa in ga razumejo kot izraz ljubezni, naklonjenosti in nežnosti. Crkljanje naj nebi bilo načeloma preveč erotično, temveč ima precej čustveno in ljubkovalno podstat, ki ženskam predstavlja udobje, moški pa ga večinoma ne razumejo. Božanje in ljubkovanje, ki ne vodi do seksa bi naj za moškega bilo popolnoma nesmiselno.

Ker je crkljanje precej nežno in prijetno ga ženske razumejo kot izraz naklonjenosti in ljubezni med partnerjema. Gre za intimno zbližanje in izmenjavo neerotičnih prijemov, ki ženski govorijo, da je ljubljena. Moški pa slednje razumejo popolnoma obratno. Če si ženske po seksu želijo nežnosti, si moški želi spanca. Ker je crkljanje precej čustveno in odprto si moški naj nebi želeli pokazati te ranljivosti, kar bi jih naj od tega tudi odvrnilo.

Kakor koli pa prihaja do te razlike v razumevanju pomena crkljanja med spoloma, pa je dejstvo, da je potrebno najti neko srednjo pot. Namreč popolno izogibanje crkljanju lahko partnerici da napačen signal. Da po seksu ni nobenega stika ženske precej odbija, saj bi moški morali dokazati, da ni seks edini način naklonjenosti in ljubezni med partnerjema. Crkljanje nosi pomembno ljubezensko konotacijo zato bi se ga morali posluževati tudi moški.

Kako se lotiti crkljanja?

Če niste ravno strokovnjak crkljanja ali ne veste kako pričeti je tukaj nekaj hitrih nasvetov. Poskusite lahko z božanjem las ali obraza, poljubi na čelo ali nežnim božanjem po hrbtu. Partnerico privijte v objem, prepletite prste in ozračje napolnite z ljubeznivimi besedami. Partnerica vas bo ob tem zagotovo noro vzljubila, vam zaupala in vajin odnos bo tako pognal iskrenejše in globje korenine.

Vir: https://zenska.hudo.com/seks-partnerstvo/partnerstvo/zakaj-zenske-obozujejo-crkljanje-moski-pa-ne/

K. F.

Komentarji