Biti moški danes ne pomeni več smrada, robatosti in neurejenosti. Tudi moški danes skrbijo za svoj videz. Nohti so ena od stvari na katero so vedno bolj pozorni, saj so neurejeni nohti lahko prava nadloga in odbijač za ženske.

Negovani in urejeni nohti so odraz skrbnosti za nego. Če so nekoč čisti nohti pomenili brezdelje, danes temu ni tako. Posebej sedaj v poletnem času, ko je čas sandalov in natikačev je urejenost na prvem mestu. Pri urejanju lahko uporabite naslednje pripomočke:

– Škarje ali ščipalec za nohte,

– pilo,

– lesene palčke za manikiro,

– odstranjevalec obnohtne kože,

– polirno pilo,

– kremo za roke.

Če pa vam urejanje nohtov ne leži preveč ali imate občutljive nohte se raje odpravite na urejanje v salon, kjer bodo poskrbeli za videz vaših nohtov. Danes vedno več salonov ponuja tudi moško manikuro, saj se tudi moški zavedajo pomembnosti izgleda nohtov.

Kaj pa glivice?

Glivična okužba je lahko precej velika nadloga. Prvi znaki glivične okužbe so male pike in lise, z napredovanjem pa se začnejo pojavljati tudi rumeno obarvani predeli kar povzroči krušenje nohta, lomljenje ali celo odstopanje. Čeprav je poletje sezona kopališč in bazenov je tudi sezona za množična zbirališča glivic, ki se prenašajo preko okuženih površin. Da se neprijetnostim izognete je priporočljivo, da v toplicah obujte natikače. Tudi po tuširanju skrbno obrišite stopala in prste, saj je topla in vlažna površina najbolj ugodno okolje za razvoj glivic. Glivično okužbo lahko dobite tudi zaradi neprimerne obutve, predvsem v primeru, da je iz sintetičnih materialov ali je zelo tesna. Z glivicami morate biti precej pozorni in ukrepati ob pojavitvi, kajti v primeru, da tega ne storite lahko pride v napredovalni fazi do težav s hojo.

Urejenost in skrb za nohte tako ni le magnet za ženske, temveč je tudi odraz zdravja in higiene.

 

VIRI: https://www.moskisvet.com/clanek/fit/zdravje/nadloga-zaradi-katere-vas-je-lahko-posteno-sram.html

https://vizita.si/clanek/bolezni/cim-prej-odpravite-glivicno-okuzbo-nohtov.html

https://www.dm-drogeriemarkt.si/si_homepage/lepota/1056110/nasvet-nega-moskih.html

K. F.

Komentarji