Delo od doma vam prihrani čas, ki bi ga sicer porabili za pot od doma do kraja, kjer opravljate vašo službo. Poleg tega pa vam ostane več časa za z vašo družino in prijatelje. Za vas smo zbrali seznam služb, ki jih lahko opravljate direktno od doma, večinoma pa od vas zahtevajo računalniško znanje in upravljanje s socialnimi mediji.

1. Urejanje in prevajanje besedil

Veliko firm v digitalnem svetu išče profesionalce, ki lahko prevajajo članke, tekste, skripte ali kakršnekoli spletne vsebine iz enega v več jezikov. Ta opcija službe je dostopna na več platformah in lahko zagotovi delo od doma.

2. Pisanje spletnih vsebin

Če imate izkušnje ali ste dobri v digitalnem pisanju, lahko svoje veščine ponudite za pisanje spletnih člankov in drugih vsebin.

3. Igranje video igric

Če ste dovolj dobri in zanimivi, lahko na platformah kot sta Twitch in Youtube Gaming pričnete svoj kanal. Z dobrim in aktivnim delovanjem lahko naredite svojo osebno znamko in pritegnete novo občinstvo, ki vas bo spremljalo.

4. Pisanje bloga

Za pisanje bloga lahko izberete ogromno tem. Ob pisanju morate imeti jasen načrt in vizijo, ki bo zaznamovala vaš blog. Pomembno je tudi, da se povežete s svojim občinstvom in s tem povečate število klikov. Ob večjih številkah, lahko svoj prihodek začnete prejemati od oglasov in sponzorjev na vašem blogu.

5. Opravljanje revizij

Če radi delite svoje mnenje in to opravite na ustrezen način, lahko z revizijami izdelkov pridobite potencialno občinstvo. Kritike in revizije izdelkov so eden izmed dobrih načinov za delo od doma.

6. Grafični oblikovalec

Če imate znanje in izkušnje z grafičnim oblikovanjem, lahko pričnete z izdelovanjem oglaševalnih grafik za firme.

7. Virtualni asistent

Delo od doma lahko opravljate tudi kot virtualni asistent. Ta poklic lahko zajema generiranje rezervacij hotelov, organiziranje dogodkov, vodenje evidenc, urejanje digitalnih dokumentov in drugo.

8. Prepisovalec zvočnih besedil

Za ta poklic boste potrebovali sposobnost hitrega pisanja in dobro črkovanje besed. Prepisovanje zvočnih reportaž in intervjujev so le ene izmed del, ki jih lahko od doma opravljate kot zvočni prepisovalec.

9. Računovodja

Veliko firm zaposluje računovodje, ki delajo reportaže in opravljajo računovodska dela. To službo je mogoče opravljati od doma, zanjo pa boste prejeli tudi dobro plačilo.

10. Organizator dogodkov

Če imate talent za organiziranje in planiranje stvari, je ta služba kot na nalašč za vas. Ta služba bo od vas zahtevala dobro razumevanje okusa strank in česa želijo od dogodkov.

Komentarji