Spolnost je načeloma nekaj kar povezuje partnerja. Je intima, ki bi naj bila izraz globje predanosti, pa vendar rek, da je dober seks le 1 odstotek srečne zveze, slab pa 99 ni napačen.  Naporni vsakdani, rutina v postelji in številni izgovori spolnim odnosom lahko ubijejo zvezo.

Tukaj so najpogostejša vedenja, ki vodijo v prepad.

Kaznovanje z zavračanjem seksa

Seks ne sme biti ne nagrada in ne kazen. Če ste jezni in si ne želite bližine partnerja je to nekaj povsem normalnega, nikakor pa ni to izgovor, ki bi ga uporabili, da partnerja prikrajšate za spolnost. Spolnost mora biti sproščena dejavnost in nikakor igra preigravanja.

Ko seks ni več v igri

V številnih zakonih se strasti sčasoma ohladijo. Pri nekaterih celo do mere, da spolnost popolnoma zamre. Prenehanje želje po spolnosti je lahko zelo resen problem in posledica utrujenost, stresa, depresije, nesoglasij ali pomanjkanja samozavesti. Tudi vztrajanje v takšni zvezi na račun otrok ali kredita ni prava rešitev.

Seks z njo vam več ni v užitek

Seks lahko postane rutinski in nezanimiv, pa vendar ni izgovor, da zaradi tega obupate. Če vam seks s partnerko ni všeč, predlagajte spremembo. Kupite ji zapeljive kose spodnjega perila, erotične igračke ali izmenjajte spolne fantazije. Najdite skupni jezik in pot kako bo obema slajše.

Utrujena sem…

Tole je zli izgovor, ki uničuje zveze. Če problem predstavlja organizacija časa, določite urnik in se ga držite. Čeprav se zdi tole preveč vsiljeno vam bo sčasoma zlezlo pod kožo in intima med vami in partnerico ne bo več problem.

Kaj pa pornografija?

Porniči so nekaj kar ima pozitivno in negativno stran. Po eni strani jih lahko s partnerico gledata skupaj in popestrita spolnost. Po drugi strani pa je lahko gledanje porničov v primeru, ko samozadovoljevanje začne nadomeščati spolnost s partnerico lahko zelo nevarno.

Komentarji