Koronavirus je med drugim prizadel tudi motošport. Tako ne moremo spremljati tekmovanj kot so Moto GP, Formula 1, Formula E, svetovno prvenstvo v reliju (WRC), speedway in mnogih drugih. Obstaja posebna oblika tekmovanja z avtomobili, ki je v zadnjih dneh postala še posebej popularna.

To tekmovanje je Diecast Rally Championship (DRC). Kot ste morda že iz imena prvenstva razbrali, gre za reli dirke z avtomobilčki. To izvira iz leta 2009, ko je youtuber z vzdevkom Luxe37 ustvaril maketo japonskega mesta in v njem prikazal policijski lov na avtomobil. Čeprav je od tega minilo že 11 let, je to predstavljalo navdih za Youtube kanal 3DBotmaker. Ustvarili so dirkaško tekmovanje z več krogi. Gre za posebno Hot Wheels progo s skoki in z zavoji na klancu. Posnetke dirk dopolnjujejo posebni zvočni efekti in strokovni komentatorji. Z vsem tem se želijo čim bolj približati tekmovanju WRC, ampak pri tem ne želijo preveč vznemirjati Red Bullovih avstrijskih odvetnikov (Red Bull je lastnik WRC-ja in to tekmovanje tudi prenaša).

Po razpokanem dirkaškem kanjonu vozi pester izbor starinskih in modernih avtomobilov – od Lancie Stratos do Volkswagen Scirocca. Dirke popestrijo strokovni komentatorji, ki ustvarijo pozitivno ozračje in tekmovanje spremljajo z navdušenjem. Podajajo pomembne dirkaške detajle in se včasih pošalijo na račun “voznikov”, saj so nekateri vozniki preprosto poimenovani Jeff. Šalijo se tudi iz voznikov, ki vozijo drugačne avtomobile kot je Datsun 510 iz leta 1970. Posebno velja pohvaliti zvočne efekte DRC-ja. Na spodnji povezavi si lahko ogledate eno izmed takih dirk.

 

Povzeto po: Autoblog

J. R.

Komentarji