Si želite lepe in uporabne dekoracije za v kuhinjo ali predsobo? Preberite članek, kjer smo za vas pripravili navodila, kako si lahko sami doma izdelate pogrinjek ali predpražnik iz kamenčkov.

Kaj potrebujete

  • lepilo
  • ravne kamenčke (prodnike)
  • podlogo, najbolje iz lesa ali linoleja

Lotite se dela

Pripravite si podlago, na katero boste kamenčke lepili. Velikost ni pomembna, v glavi imejte, zakaj želite končni izdelek uporabljati. Lahko kot predpražnik, pogrinjek ali podstavek za vročo posodo. Glede na vašo idejo, izrežite kos tankega lesa ali linoleja, ki bo ustrezal vašim potrebam.

Kamenčke lahko kupite v trgovini ali pa jih v naravi poiščete sami. Rečne prodnike, lahko poiščete v bližini rek. Pomembno je, da so vsi kamenčki približno enake debeline, velikost pa ni pomembna. Ko boste imeli dovolj kamenčkov, jih lahko začnete lepiti. Če vam barva kamenčkov ni všeč, jih lahko tudi prebarvate. Lahko pa jih le zaščitite z impregnacijo, da bodo ohranili barvo, ki jo imajo ko so mokri. Kamenčke lahko na podlago lepite naključno ali pa izdelate kakšen vzorec. Če boste izdelovali predpražnik, je pomembno, da uporabite res močno lepilo, da vaši kamenčki ob stopanju nanj ne bodo odpadali.

 

Kot vidite, je možnosti veliko, izdelek pa je dokaj enostavno narediti. Hitro se lotite izdelave in ga začnite uporabljati, lahko pa ga podarite tudi kot darilo.

 

Vir: ALL DIY FANS

 

Komentarji