Naprava Google home mini je pametni zvočnik, povezan preko wi-fi signalov. Lahko ga kupimo v sivi, črni ali koralni barvi z barvno ujemajočem dnom, ki je narejen iz gume in služi preprečitvi zdrsavanju iz površine.

Na vrhu je sklop štirih LED diod, skritih pod pokrovom, ki je iz blaga in najlona. Led luči se zasvetijo, ko zvočnik aktiviramo in služijo kot kazalo za glasnost zvoka. Led luči se obarvajo rdeče, ko je zvočnik utišan. Slaba lastnost tega je le, da ne vidimo led luči čez celo sobo ali na dolgo razdaljo.

Google home mini produkt praktično počne vse stvari, kot njegov večji prednik Google home. Je le manjši in ima tudi manjši zvočnik, kar pa je ena izmed glavnih slabosti – jakost in čistost zvoka ne bo tako kvalitetna kot pri večjem Google home produktu.

Home mini bo odgovoril na vaša vprašanja, nastavil štoparico in alarme, predvajal glasbo, bral novice ali informacije iz spleta in nenazadnje kontroliral velik nabor pametnih naprav v vaši okolici.

Vse kar morate storiti, ko ste nastavili home mini preko aplikacije Google home je, da rečete »OK, Google« in pametni zvočnik se bo prebudil. Google asistent, ki je vgrajen v home mini je boljši od katerega koli glasovnega asistenta v prepoznavanju kaj želite povedati, četudi malenkostno »zašuštrate« vprašanje ali komando.

Home mini je sposoben »slišati« čez dokaj glasne zvoke, kot so kuhinjska napa, ki je na polnji stopnji delovanja, ampak kdaj ne sliši ukazov, če na njem predvajamo glasbo na polni jakosti.

Če želite povečati jakost zvoka, lahko to glasovno naročite Google asistentu ali pa ročno z rahlim pritiskom na stran zgornje površine zvočnike (levi del za tišje, desni za pojačenje).

Google home mini je cenovno zelo ugoden glede na to, da ima vse funkcije kot večji google home, in sicer stane 50€ za razliko od Google home, ki stane 130€.

V. R.

Vir: https://www.theguardian.com/technology/2017/oct/26/google-home-mini-review-voice-assistant-speaker

Komentarji