Rezultati ankete: 1.500 vprašanih je izrazilo svoje mnenje o zmenkih. Sodelovalo je 51% moških in 49% žensk. Največji spletni spoznavni portal ona-on je v nacionalni raziskavi o zmenkih in spoznavanju med Slovenci zbral zanimive podatke o ljubezenskih navadah. Predstavljamo 7 dejstev, ki vodijo do uspeha v ljubezni.

1. Dejstvo: Osvajalske tehnike
Če si moški in želiš osvojiti žensko si zapomni, da se ženske rade prepustijo toku dogodkov (31%). Bodi spontan in sproščen. Večina moških se osvajanja loti s humorjem (19%) ali pa pokaže naklonjenost s plačilom pijače (17%). Ženska taktika osvajanja pa se skriva za sramežljivim nasmehom (21%). Tiste pogumnejše pa ne bodo ovinkarile, ampak bodo jasno dale vedeti, da ji je moški všeč (13%).

 

2. Dejstvo: Kje iščemo partnerja
Kar četrtina vprašanih, ki so že v vezi pravijo, da so partnerja spoznali na zabavi (veselica, ples ali diskoteka). Petina vprašanih pove, da so svojega življenjskega sopotnika spoznali na spletnem portalu, kakršen je tudi ona-on. Samski najpogosteje iščejo partnerja na spletnih portalih. Med vsemi je večini najbolj všeč največji – ona-on.com, kjer partnerja išče kar 81% moških in 61% žensk

3. Dejstvo: Idealni partner

Idealni partner je vse prej kot lep, bogat ali dišeč. Ženske želijo moškega, ki je spoštljiv (27%), se zna pogovarjati (26%) in podpira njene odločitve (13%). Moški pa iščejo žensko, ki je spoštljiva (24%), zna komunicirati (23%) in podpira njegove odločitve (15%). 2% žensk in 2% moških za idealnega partnerja izbereta tistega, ki vsako jutro v posteljo prinese zajtrk. Z debelino svoje denarnice je žensko zapeljal le 1% moških!

 

 

4. Dejstvo: Zaroka, poroka in živela sta srečno do konca svojih dni
Ker splet omogoča zares natančno iskanje partnerja z vsemi lastnostmi in celo zunanjim videzom se pari mnogo hitreje odločajo za pomembne korake (poroka, otroci, skupno življenje, …). 42% moških in 40% žensk meni, da se par, ki se je spoznal preko spleta, hitreje odloči za poroko, kot par, ki se je spoznal kako drugače.

5. Dejstvo: Idealni prvi zmenek

Ženske in moški so enotni! 52% žensk in 52% moških meni, da je najboljša izbira za prvi zmenek pijača. Na drugem mestu je sprehod po parku (21% žensk in 17% moških), na tretjem pa večerja (8% žensk in 4% moških).

6. Vzdrževanje dobrega partnerskega odnosa

Anketirani, ki so trenutno v vezi menijo, da je dober odnos pogojen s pogostimi in iskrenimi pogovori. Tako meni 52% žensk in 43% moških.

Poleg komunikacije, ki je za oba spola najpomembnejša je moškim za vzdrževanje dobrega partnerskega odnosa pomembno še: deljenje gospodinjski del (22%), občasna pozornost npr. cvetje ali darilo (16%) ter zmenek izven doma (14%). Ženske so podobnega mnenja, le vrstni red je nekoliko drugačen: deljenje gospodinjskih del (16%), zmenki izven doma (15%) in občasno cvetje ali darilo (11%).

 

 

7. Dejstvo: Nasvet za osvajanje:
Ko opaziš nekoga, ki ti je všeč in se mu oziroma ji približaš bodi to, kar si. Kar 84% Slovencev in 82% Slovenk prisega na odkritost in sproščenost.

BONUS 3 vprašanja in 3 odgovori

Kateri spoznavni dogodki so samskim najbolj všeč?
Samski se zelo radi družijo v živo, na dogodkih, ki so spoznavno naravnani. Najraje se udeležijo raznoraznih skupinskih žurov in zabav, kjer je veliko ljudi (33%), sledijo dogodki s športnim značajem – npr. pohod v hribe, drsanje, smučanje (28%), na tretjem mestu so plesni tečaji in plesni dogodki (12%), na četrtem pa kulinarični dogodki kot sta kuhanje na barki ali kuharski tečaj (11%).

Katere spletne portale in mobilne aplikacije samski najraje uporabljajo?

  • Ona-on: 47%
  • Twoo: 19,5%
  • Badoo: 13,5%
  • Tinder: 13,5%

Zakaj je ona-on najboljši prostor za iskanje partnerja?

  • Ker omogoča selektivno iskanje partnerja glede na kriterije posameznika (41%).
  • Ker samski v naprej vidi in ve kakšne cilje ima simpatija, saj jih lahko prebere na profilu (32%).
  • Ker so uporabniki na spletu bolj resni, zavestno iščejo resno zvezo in posledično poroko (27%). Za svoj profil so se morali namreč potruditi in potrditi identiteto – verificirati profil.

 

 

 

 

Komentarji