V današnjem svetu se vsakomur mudi, saj je naš način življenja zelo zaposlen. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov kako kljub prezaposlenosti in hitrem življenjskem tempu ostanete zdravi.

1. Sami si doma pripravite malico in prigrizke

Če veste, da boste imeli zaposlen dan, se zjutraj vstanite 15 min prej ali pa to storite že zvečer in si pripravite hrano v naprej. Poskrbite, da bo hrana zdrava in da bo vsebovala zadostno količino hranil. Izogibajte se restavracij s hitro hrano, sendvičev in avtomatov s hrano, saj večinoma tu dobite le nezdravo hrano.

2. Pijte zadostno količino vode

Poskrbite, da boste vedno imeli ob sebi steklenico vode, hidriranje telesa je zelo pomembno za hitrejšo presnovo in sploh za delovanje. Izogibajte se sladkanim pijačam in pijačam z mehurčki, saj vas bodo te naredile le še bolj žejne.

3. Poskrbite, da boste dovolj spali

Včasih se zgodi, da zaradi natrpanega urnika skrajšamo svoj spanec, kar pa ni najbolj koristno. Vaši možgani in telo potrebujejo dovolj spanja, za lažje in pravilno delovanje. Zelo pomembno je da spite najmanj 7-8 ur dnevno.

4. Telovadite

Med pavzami naredite nekaj enostavnih vaj, da razgibate telo. Potrebujete le 15 minut intenzivnega gibanja dnevno, da ohranite zdravo telo. Če imate kaj prostega časa se odpravite peš ali s kolesom do trgovine.

Če imate natrpan urnik še ne pomeni, da ne morete živeti zdravo. Je pa definitivno potrebno malo več planiranja vaših aktivnosti, dela, prehranjevanja in spanja.

L. Z.

Komentarji