Ni važno, ali je zvezo prekinila ona ali vi. Vsak razhod je lahko težak, še posebej če ste preživeli veliko časa s to osebo. Vendar življenja ni konec, prebolite jo in ponovno zaživite. Kako jo preboleti, pa izveste v naslednjih korakih.

1. Spomnite se dobrega in slabega

Pogosto, ko razmišljamo za nazaj izločimo iz spominov slabe stvari. Zelo pomembno je, da se spomnite tudi na slabe stvari. Razšla se verjetno nista zato, ker je bila vajina zveza popolna.

2. Odmaknite se

Razhod zahteva žalovanje, poleg tega pa morate razčistiti veliko stvari sami pri sebi. Zato je najbolje, da se odmaknete od množice in si daste čas za razmislek, predvsem pa čas za žalovanje. Svojih čustev namreč ni dobro zatirati.

3. Najdite si nov hobi

Včasih preprosto nočete razmišljati o bivši. Najboljša stvar za preusmeritev misli je nov hobi. Lahko se odločite za kakšen šport, ročne spretnosti, igranje, petje in še za mnogo drugih stvari.

4. Več se družite z družino ali prijatelji

Prijatelji in družina bodo veseli vaše dodatne pozornosti, vi pa se boste sprostili in pozabili na stvari, ki vas mučijo. Z njimi lahko počnete vse, se jim izpoveste, če to želite ali pa le v tišini sedite in gledate film, tekmo ali kaj podobnega.

5. Izogibajte se srečanja z njo

Nekateri pravijo, da je to otročje, vendar resnično pomaga. Če boste vsak dan srečevali njo, njene prijatelje ali hodili tja kamor sta hodila skupaj, bo vaše prebolevanje težje, saj se boste ob vsakem takem dogodku spomnili nanjo in na vajino razmerje. Zato je vsaj od začetka priporočljivo, da se ji kolikor je le možno izognete.

6. Izlijte svoje misli na papir

Če se težko z nekom pogovarjate o tem, je dovolj, da svoje misli in čustva zapišete na papir in to večkrat preberete. Takoj se boste počutili bolje, saj boste iz sebe izpustili negativne misli in čustva.

 

L. Z.

 

Komentarji