Naša Zemlja se zdi razmeroma varen in zdrav kraj. Vendar to ne drži. Obstaja precej divjih in katastrofalnih kotičkov, v katerih na nas prežijo najrazličnejše nevarnosti. Če se odločate za potovanje, so to destinacije, katerih zagotovo ne boste želeli obiskati.

Mehiška mesta

V Mehiki obstaja veliko nevarnih mest, zato se nismo mogli odločiti za najnevarnejše izmed njih. Med te spadajo Los Cabos, Culiacan, Tijuana, Acapulco in mnoga druga. Mehika je država z največ policisti na število prebivalcev – 1 policist na 100 prebivalcev. Kljub velikemu številu policistov bi skoraj lahko rekli, da dele države nadzirajo karteli. O tem priča nedaven dogodek iz prej omenjenega mesta Culiacan. V tem mestu so policijske enote aretirale sina vodje kartela Sinaloa in zloglasnega prekupčevalca z mamili El Chapa. Da bi zaščitili življenje, so bile mehiške oblasti prisiljene izpustiti El Chapovega sina, saj so močno oboroženi člani kartela izvedli napad na varnostne sile.

Otok Fraser

Otok Fraser je največji peščeni otok na svetu in edini kraj na svetu, kjer raste deževni gozd na peščenih sipinah. Otok v bližini Avstralije ni poseben samo zaradi tega. Kljub številnim čudovitim plažam z belim peskom in kristalno čistim vodam je to izjemno nevaren kraj. Puste plaže so dom smrtonosnim pajkom in agresivnim divjim psom z imenom dingo, v morju pa se nahajajo morski psi in strupene meduze.

Sirija

Če bi izbirali, katera država na svetu je najnevarnejša, bi to bila zagotovo Sirija. V zadnjem času je bila tarča vojn med različnimi skupinami. Na njenem območju namreč prihaja do sporov zaradi razlik v verski pripadnosti in drugih nesoglasij. Nasilni konflikti, med njimi tudi bombardiranje s strani različnih vojsk,  povzročajo popolno razdejanje in zelo slabe življenjske razmere. Kljub temu da je bilo to zgodovinsko pomembno območje na Bližnjem Vzhodu, se obisk te države odsvetuje.

Ojmjakon

Tisoče kilometrov vzhodneje od Moskve, v osrčju Sibirije, se nahaja ruska vasica z imenom Ojmjakon. Zaradi strašno nizkih temperatur je to najhladnejši stalno naseljen kraj na svetu. Hkrati je to najhladnejša točka na severni polobli. V tej vasici so zabeležili najnižjo temperaturo v naseljenem območju in ta znaša – 71,2 ° C. Temperature -40 ° C in nižje za ta kraj niso nič posebnega. Ob tako nizkih temperaturah morajo biti pazljivi tudi lokalni prebivalci. Če pri temperaturi -60 ° C nimate zaščitenega obraza, je dovolj, da malo zapiha veter in obraz bo zmrznil v nekaj sekundah.

Kačji otok

“Ilha de Queimada Grande” ali bolje znano kačji otok se nahaja ob brazilski obali v bližini mesta Sao Paulo. Otok je zelo nevaren, saj na njem prebiva ogromno kač. Raziskovalci so ocenili, da se v povprečju na vsakem kvadratnem metru otoka nahaja 5 kač. Med njimi je tudi najbolj strupena kača na svetu z imenom “Golden Lancehead Viper”. Njen strup je tako močan, da dejansko stopi človeško meso. Svetilnik na otoku so v preteklosti upravljali ljudje. Ko je eden izmed njih umrl zaradi kač, so svetilnik avtomatizirali. Zaradi smrtonosnih kač je brazilska vlada obiskovalcem prepovedala vstop na otok.

Vir: lastminute

J. R.

Komentarji