Instagram, trenutno najpopularnejše socialno omrežje, ima že več kot 1 milijardo rednih uporabnikov. Najbrž se že sedaj sprašujete, zakaj imate takšno majhno število sledilcev. Virus, ki se je v zadnjem času pojavil na Instagramu, povzroča izgubljanje teh sledilcev. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi lahko vaš profil nadgradite, da bo postal zanimiv za več in več uporabnikov Instagrama. To pa bi za vas pomenilo več sledilcev vašega profila.

1. Uredite kaos na vašem profilu

Vsak ve, da je izgled profila prva stvar, ki jo opazimo, ko obiščemo profil. Najprej uredite svoj ˝bio˝in ga naredite zanimivega in privlačnega. To je prva stvar s katero boste pritegnili pozornost ljudi. Vaše slike so druga stvar, ki bo pritegnila pozornost. Vsaka slika naj ima enako ureditev. Enak filter, kontrast, ostrina, vse to je tisto, ki bo vašemu profilu dalo tisti obraz, ki ga potrebuje. Urejenost pa bo privabila veliko novih sledilcev.

2. Objavljajte vsak dan

Zakaj je pomembno, da slike objavljate redno? Preredko objavljanje vas lahko popelje v pozabo. Vaši sledilci bodo izgubili zanimanje za vas in to bi pomenilo izgubljanje sledilcev. Na drugi strani je prepogosto objavljanje, lahko prav tako škodljivo. Najnovejše objave postavite na začetek in uporabniki jo opazijo ob prihodu na Instagram. Če objavljate večkrat na dan, se lahko nekatere objave ˝izgubijo˝ in vaši sledilci jih bodo spregledali. Ena objava na dan ali pa vsaj na dva dni je ravno prav, da bo vaš profil svež in dejaven.

3. Ura ob kateri objavljate

Ura se od uporabnika do uporabnika lahko zelo razlikuje. Največ uporabnikov se na objave odziva okoli 9.00 ure zjutraj in zvečer okrog 21.00 ure. Z objavljanjem ob teh urah si boste zagotovili, da vašo objavo vidi več sledilcev.

4. Bodite unikatni

V svetu, kjer se ideali spreminjajo tako hitro, da jim ne moremo slediti, je najbolje, da sledite samemu sebi in ste kar ste. Morda bo od začetka vplivalo na majhno izgubo sledilcev, vendar se vam bo povrnilo. Pišite svojo zgodbo in si pridobite sledilce, katere bo zanimal vaš način življenja in vaša osebnost.

5. ˝Hešteg˝- ja ali ne?

Vsi poznamo tako imenovani hešteg, a vsi ga ne znajo uporabljati. Prevelika uporaba heštega na objavo lahko povzroči izgubo sledilcev. Na eno objavo uporabite 2, največ 4 heštege, ki bodo opisali vašo objavo. Poskusite poiskati takšne, ki imajo veliko število sledilcev, saj bo vašo objavo videlo več ljudi.

K. S.

Komentarji