Dan ima 24 ur, od tega približno 8 ur spimo, 8 ur smo v službi in preostane nam še 8 ur za prosti čas. To pomeni, da polovico svojega življenja (če odštejemo spanje, ki je nujno za življenje) preživimo v službi. Ste nenaspani in se ne veselite službe? Bi najraje vse sodelavce nekam poslali?

Spodaj je nekaj najbolj očitnih znakov, ki vas morajo spodbuditi k menjavi službe.

1. Težave s spanjem

Zvečer se uležete v posteljo in razmišljate, kaj in kako boste delali naslednji dan ali pa česa niste naredili predno ste odšli iz službe. Težave v službi so eden izmed najpogostejših povzročiteljev motenj spanca. Spanec pa zagotavlja telesu energijo za naslednji dan, a ker ste neprespani, vam te energije primanjkuje in se vrtite v začaranem krogu.

Zaradi tega ste nejevoljni in pravi čas je, da si poiščete novo službo.

2. Ne želite v službo

Vaša jutra so jezna, zaskrbljena in žalostna. Ne vidite razloga za veselje in ste vedno bolj nejevoljni. Vsak dan komaj čakate vikend, ki pa se vam zdi v ponedeljek oddaljen svetlobna leta.

Ob tem doživljate tesnobo, ko se odpravljate na delovno mesto, kar negativno vpliva na vaše zdravje in počutje.

3. Težave z nadrejenimi se razširijo na težave z ostalimi sodelavci

Vsakemu lahko nadrejeni precej zagreni življenje na delovnem mestu, a ko težave preidejo tudi med ostale ljudi, ki vas obkrožajo med delovnim časom, se je treba resno vprašati o menjavi službe.

Prav tako se ne spomnite, kdaj ste nazadnje prejeli pohvalo? Tudi to je razlog za vsaj razmislek o menjavi službe.

4. Depresija in žalost

To sta čustvi, ki se vam pojavljata večkrat tedensko, in se ju ne morete znebiti. Če se v nobenem primeru ne morete prepričati, da vam gre v službi dobro, je najbolje, da se  o tem pogovorite z nekom, ki mu zaupate. V kolikor vam pogovor ne pomaga, je skrajni čas za menjavo službe.

5. Ko trpi tudi zasebno življenje

V življenju je treba imeti tudi čas za družino in prijatelje, zabavo in aktivnosti, ki so vam všeč. Služba ne sme postati vaš prosti čas oziroma posegati vanj.

Če si zaradi službe ne privoščite oddiha ali aktivnosti, ki vam je všeč, je čas za razmislek o menjavi službe.

 

Povzeto po: Druzina.enaa

Komentarji