Tehnološki gigant Microsoft je v dolgoletni bitki z Applom naredil velik korak s predstavitvijo novega prenosnega računalnika. V nadaljnji dokaz, kako dragi so postali novi mobilni telefoni, je Microsoft izdal nov prenosnik za manj kot 1000 dolarjev.

Surface Laptop Go je najcenejši prenosnik, ki ga je ustvaril Microsoftov oddelek Surface naprav.

Cenjeni prenosnik ima še vedno 12,4-palčni zaslon na dotik, ki ga poganjajo štirijedrni procesorji Intel i5 10. generacije, obljublja pa do 13 ur delovanja baterije.

Surface Laptop Go ima tudi ustrezno težo za lažjo prenosljivost vaše torbe. Z 1,11 kg in debelino le 1,57 cm je novi prenosni računalnik tanjši in lažji od priljubljenega Appleovega MacBook Aira (katerega začetna cena je 1599 dolarjev, čeprav ima podobne specifikacije kot najdražja različica Surface Laptop Go, ki je še vedno cenejša za 50 dolarjev).

V letu 2020 je Microsoft veliko pozornosti namenil tudi videokonferenčnim zmogljivostim prenosnika, ki ga upravlja kamera 720p in tisto, kar Microsoft imenuje “studijski mikrofon”.

Prenosniki so zaščiteni s čitalnikom prstnih odtisov na gumbu za vklop in omogočajo prijavo z enim dotikom s sistemom Windows Hello.

Zaskrbljujoče je lahko razmeroma malo prostora za shranjevanje in pomnilnik vstopne naprave, ki ima le 4 GB RAM-a in 64 GB prostora za shranjevanje (približno četrtino jih zasede operacijski sistem Windows).

To je manj kot pri večini novih telefonov (čeprav razlike v programski opremi, ki jo uporabljajo, pomenijo, da to ni nujno enakovredno).

Če želite več zmogljivosti, se verjetno splača zapraviti dodatnih 250 dolarjev in nadgraditi na naslednji model, ki ima 8 GB RAM-a in 128 GB prostora za shranjevanje (ki je na voljo tudi na SSD pogonu in ne na vgrajeni flash kartici).

Komentarji