Vsaka genaracija postavi trende, vendar je nedavna raziskava pokazala, da se nekatere stvari iz generacije v generacijo ne spreminjajo veliko. Vsi naj bi prisegali na določen položaj.

Ljudje smo bitja navade in ko enkrat najdemo spolne položaje, ki nam prinašajo največ zadovoljstva, se k njim vedno znova vračamo. Danes znana delitev generacij: baby boomerji (1946-1964), generacija X (1965-1980), generacija Y ali milenijci(1981-200) in generacija Z (po letu 2000). Te generacije se med sabo razlikujejo po marsičem, a najljubši spolni položaj ni ena izmed teh stvari.

Z raziskavo o spolnosti je tako podjetje Bespoke Surgical anketiralo 1000 ljudi in neodvisno od generacije so za najboljši položaj izbirali položaj “doggy style”, kjer je moški zadaj, ženska pa pred njim na vseh štirih. Za njim so bili na lestvici misijonarski položaj, ženska zgoraj, ženska zgoraj obrnjena nazaj in pa položaj lotusa.

Poleg najljubšega položaja pa so spraševali tudi po pogostosti uporabe najljubšega položaja. Najmlajša generacija je o seksu “od zadaj” poročala povprečno približno 11-krat na mesec, med tem ko generacija Y 10-krat, generacija X 8-krat in baby boomerji 7-krat.

Vir: Zadovoljna.si

Komentarji