Svet zadnje dni govori le še o eni stvari – o pandemiji koronavirusa. Smo v polnem zamahu socialnega distanciranja. Stiki so omejeni. Nova razširitev za Netflix, imenovana Netflix Party, pa omogoča, da lahko s prijatelji vendarle filme in oddaje gledate skupaj, čeprav ločeni drug od drugega.

Dnevi odhodov v kino so se (začasno) ustavili. Novi koronavirus nas je prikoval na domače počivalnike. Čeprav se zdi samoizolacija, ki je več kot nujna v zadnjem času, sprva kot prijeten odmik od vsakdanje norišnice, nas lahko socialna distanca hitro zadane. Nova razširitev za Netflix, Netflix Party, omogoča klepet s prijatelji med gledanjem novih (in starih) epizod in filmov. Čeprav vsak iz svoje dnevne sobe, ste lahko sedaj na nov virtualen način skupaj.

Za uspešno delovanje vsi gledalci potrebujete aktiviran Netflix račun, če ga nimate, si lahko naložite brezplačno 30-dnevno preizkusno različico. Ob prijavi v svoje računalnike je potrebno prenesti razširitev Netflix Party. To storite tako:

  1. V brskalniku Google Chrome obiščite stran www.netflixparty.com.
  2. Kliknite ‘Get Netflix Party for free’.
  3. Ko boste za prenos priponke preusmerjeni na stran spletne trgovine Google Chrome, klikite ‘Dodaj v Chrome’.
  4. Zdaj se odpre pojavno okno, izbrati morate ‘Dodaj razširitev’. V orodni vrstici se vam bo pojavila siva ikona NP.
  5. V novem zavihku se vzporedno prijavite v svoj Netflix račun in poiščite film, serijo ali oddajo, ki bi si jo radi ogledali. Ikona NP se bo spremenila iz sive v rdečo.
  6. Izberite ‘Začni’ in postali boste gostitelj Netflix Party-ja. Prikazal se vam bo klepetalnik, kjer lahko nadzorujete, kdo se pridruži ogledu.

Sedaj se lahko z družbo ob ogledu smejite, jočete, zgražate, komentirate. ‘Netflix and Chill’ tako lahko pomeni sprostitev za celotno družbo, vi se boste pa ob vonju kokic in kokakole za štirimi stenami počutili manj sami.

Vir: CNet

Komentarji