Predstavitev slapov na zaslonu mobilnih telefonov je postal najnovejši trend. Xiaomi pa gre korak dlje, razvili so mobilni telefon, ki ima zaslon ovit okoli celotnega telefona.

Xiaomi Mi MIX Alpha ima zaslon posebne vrste. Ta ovija celotno napravo, dela zaslona se srečata na zadnji strani, kjer je modul kamere. Poleg tega je zelo impresivna nastavitev kamere. Glavna kamera, ki so jo ustvarili v sodelovanju s podjetjem Samsung, ima 108 milijonov slikovnih pik. Na voljo je tudi ultra široka kamera z 20 milijoni slikovnih pik. Zaradi dizajna zaslona ni potrebe po kameri na sprednji strani telefona. Če želite posneti “selfie”, preprosto obrnete telefon in uporabite zadnji zaslon, da vidite, kako bodo videti vaše fotografije. Drugi element, katerega ta naprava nima, so gumbi na strani telefona. Ikone stanja, kot sta omrežni signal in odstotki baterije bodo prikazani na strani telefona. Mobilno napravo bo napajala baterija s kapaciteto 4.050 mAh, kar je precej dobra kapaciteta, vendar bodo zaradi zasnove naprave verjetno nastale težave glede življenjske dobe baterije.

Xiaomijev MIX Alpha bo poganjal procesor Qualcomm Snapdragon 855+. Imel bo 12 GB RAM-a, 512 GB notranjega pomnilnika, 40 W hitro žično polnjenje in 5G povezljivost. Telefon bo šel v proizvodnjo letos in bo naprodaj v decembru za 19.999 juanov (približno 2.600 EUR). Za zdaj še ni jasno, ali Xiaomi načrtuje prodajo te naprave zunaj Kitajske. Poleg možnih težav z življenjsko dobo baterije obstajajo skrbi glede trajnosti zaslona.Samsung je šele začel prodajati svoj Galaxy Fold po predhodnih težavah z zložljivimi zasloni. Prvotno bi ga naj predstavili februarja in uvedli aprila, vendar je Samsung predstavitev zamaknil, saj so zgodnji testni uporabniki imeli težave z napravo.

Naprava s specifikacijami kot je Mi MIX Alpha ima lahko določene težave. Zaradi pomislekov lahko obstajajo težave z zasebnostjo in nenamerno omogočanje prepoznavanja na dotik. Vendar je težave, s katerimi se sooča telefon, enostavno vzpostaviti. Zagotovo je to eden boljših mobilnih telefonov letos. Upamo, da mu uspe prehod od majhnega produkcijskega projekta do priljubljene “mainstream” naprave.

J. R.

Vir: Unilad

Komentarji