Več tisoč ljudi je podpisalo peticijo, da bi družabna igra s kartami Yu-Gi-Oh postala nov olimpijski šport. Številni podporniki namreč menijo, da se družabni igri godi krivica.

Nekaterim je igra s kartami lep spomin iz otroštva, dejavnost, pri kateri so po in tudi med poukom sodelovali številni otroci. Eden izmed podpornikov peticije na spletu trdi, da je treba Yu-Gi-Oh obravnavati kot “zakonit šport na olimpijskih igrah”, saj ta zahteva spretnost (pri risanju kart), športnost (pri igranju kart) in vzdržljivost (več krogov iger). Za tiste, ki igre s kartami ne poznate: igralci sestavijo kup 40 kart, katere uporabijo za soočanje z nasprotniki. Pri tem poskušajo uporabiti pravo strategijo in dobro mero spretnosti, veliko pa je odvisno tudi od sreče.

Yu-Gi-Oh vesolje je polno pošasti, urokov in pasti. Te izvirajo iz priljubljene manga serije, risanih televizijskih nadaljevank in več video iger. Podporniki peticije upajo, da bo ta družabna igra postala olimpijski šport. Peticija je nastala v času olimpijskih iger v Tokiu. Podporniki naslavljajo Mednarodni olimpijski komite in pozivajo, da se Yu-Gi-Oh doda kot uradni olimpijski šport. Peticijo je podpisalo nekaj tisoč ljudi. Eden izmed podpornikov je komentiral:” ta igra je legitimen šport, je preizkus telesa in duha.” Čas bo pokazal, če bo Mednarodni olimpijski komite ugodil peticiji. Vključevanju novih športov so sicer naklonjeni, saj je bila letos prvič olimpijska disciplina rolkanje.

 

Povzeto po UNILAD

Komentarji