Samsung je naredil prvi telefon, ki se lahko prepogiba. Primarno je bila naprava zasnovana kot telefon, vendar ob raztegu tega telefona, naprava deluje kot tablica. Če napravo pogledamo iz vseh zornih kotov, ima zelo podobne karakteristike kot 2 telefona skupaj – teža, debelina, velikost, itd… To je po eni strani dobra stvar, ker ne moramo narediti naprave brez tako debelega ohišja za tako kompleksen mehanizem in po drugi strani slaba stvar, ker je naprava tako težka.

Dejstvo je, da se steklo ne upogiba. To pomeni, da so pri Samsungu potrebovali narediti zaslon iz drugačnega materiala, ki je v tem primeru posebna vrsta tanke plastike. Povsem logično je, da ob pripogibu neke stvari nastane vidna črta, kjer se je material prepognil. Samsung galaxy fold ni nič različen od tega dejstva, zato se na tabličnem zaslonu vidi črta, kjer se naprava prepogne. To je ena izmed nevšečnosti, s katero se bodo morali uporabniki prve generacije samsung galaxy fold-a sprijazniti.

Samsung galaxy fold se v velikih vidikih ujema z najnovejšim Samsung galaxy s10 telefonom. Imata isto verzijo operacijskega sistema (androida), kamero, 12GB RAM pomnilnika in procesor. Kar pa s10 nima (poleg prepogibanja), sta boljša zvočnika na galaxy fold-u, ki ležita vsak na eni strani telefona/tablice (zgoraj in spodaj). Ker je fold tako visok, to ustvari dober stereo efekt.

Za takšno funkcionalnost in tako velik zaslon potrebujemo zelo dobro baterijo. Samsung galaxy fold jo ima. Baterija ima 4380 mhA in dosedanji uporabniki trdijo, da ima zelo dobro življenjsko dobo z enim polnjenjem.

Zelo dobra, ampak verjetno nenamerna lastnost tega telefona je to, da ima zaslon, ko je telefon prepognjen, zelo majhen. Če pomislimo, vedno ko želimo opraviti le kakšen klic ali napisati sms sporočilo, se znajdemo v aktivnosti, ki jo sploh nismo želeli narediti (npr. pogledamo še socialna omrežja, itd…). Ampak na tem telefonu se to ne bo zgodilo, ker je prepognjen zaslon tako majhen, da je praktično namenjen le klicanju in drugim majhnim opravilom.

Samsung galaxy fold je prva generacija tovrstnih telefonov/tablic, ki imajo zmožnost prepogibanja. Vsekakor ima prva generacija galaxy fold-a veliko napak in pomanjkljivosti, ampak po dolgem času je prišla nova revolucionarna naprava, ki obljublja veliko. Kljub vsem hibam, ki jih ima galaxy fold je za prvo generacijo zelo navdušujoč. Zamislimo se kako hitro gredo inovacije tehnologije naprej. Ob vsem tem v mislih, lahko rečemo, da je to prihodnost telefonov.

V. R.

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=6C_4Bz62b0E

Komentarji