Ročna ura, ki se sveti okoli zapestja moškega dopolnjuje njegov izgled, poudari eleganco ter izraža njegovo suverenost. Vendar pa ni vsaka ročna uro primerna za vsako priložnost. S športno uro se zagotovo ne boste udeležili formalne zabave. Ravno zaradi tega moški potrebuje več različnih ur, ki jih bo lahko nosil ob raznovrstnih priložnostih. Ker pa lahko cene ročnih ur dosežejo tudi petmestne številke, pa morate biti pri izbiri ur izjemno previdni, predvsem pa morate paziti, da boste svoje ure resnično nosili.

Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako si lahko sami uredite vašo »garderobo« ročnih ur. Marsikdo nima toliko sredstev, da bi lahko svoj stil prilagajal uri, zato morate svoje ročne ure izbirati zelo premišljeno. Vaša ročna ura naj tako postane podaljšek vašega obnašanja, osebnosti in razpoloženja. Da boste pametno oblikovali svojo »garderobo« vam svetujemo, da si za začetek omislite tri ure, za različne priložnosti.

Klasična ura

Klasična ura je tista ura, ki jo nosite dnevno, tudi v službi, zato naj bo povezana s tem kar v službi opravljate. Naj bo preprosta in minimalistična, saj jo boste tako lahko nosili ob več priložnostih, tako neformalnih, kot formalnih. Poleg tega pa vam svetujemo, naj klasična ure ne bo preveč draga.

Športna ura

Športna ura je bolj osebna in lahko is izberete uro, ki ima tiste funkcije, ki so za vas bolj primerne. Ta ura je manj formalna, kljub temu pa si še vedno lahko izberete bolj umirjene barve in bolj klasičen model, saj jo boste lažje prilagajali svojemu stilu. Ker so športne ure navadno tehnično tudi bolj razvite in opremljene, je cena temu primerna, zate boste za dobro športno uro morali odšteti nekaj več.

Elegantna ura, za posebne priložnosti

Vsak pravi moški potrebuje tudi tisto lepo, elegantno uro s katero dopolni svojo eleganco ob posebnih priložnostih. Ta ura je lahko iz jekla in kakovostnejših materialov, kar pa bo seveda zvišalo tudi njeno ceno. Vendar zapomnite si, ta ura dopolnjuje vaš izgled, zato je pomembno, da je resnično elegantna in prefinjena.

Še nekaj splošnih napotkov

Svoje ure morate vzdrževati, enako kot avto in tako jo boste lahko imeli zelo dolgo. Prav tako, ko zaključujete svoj celosten izgled, bodite pozorni, da se kovina ali usnje na vaši uri ujema z ostalimi kovinskimi ali usnjenimi dodatki, ki jih nosite.

Povzeto po: FASHIONBEANS (https://www.fashionbeans.com/article/how-to-build-a-watch-wardrobe/ )

Komentarji