Prvi zmenek je vedno najtežji. Pride lahko do nerodnih trenutkov tišine, do nerodnih položajev in pogledov. Da se na prvi zmenek morate odpraviti urejeni že veste, toda, kako potem narediti dober vtis?

IZBERITE PRAVO LOKACIJO

Najbolj preprosta in hkrati tudi najbolj zanesljiva izbira lokacije zmenka je tista, ki jo že poznate in ste jo preizkusili. Ljudje smo načeloma najbolj očarljivi kadar se počutimo udobno in domače. Izbira lokacije za prvi zmenek je moški privilegij, za piko na i pa se lahko spoprijateljite še z natakarjem, ki poskrbi za mizo z najboljšim razgledom in kakšno prijetno besedo v vašo korist.

POGOVOR

Prvi zmenki znajo biti precej predvidljivi. Načeloma se ponavljajo standardna vprašanja, ki pa znajo hitro preiti v dolg čas. Bodite izvirnejši in postavite vprašanja, ki razkrijejo več od vaše partnerice na zmenku. Vprašajte jo po njenih najljubši knjigi ali katero super moč bi imela. Vprašate lahko tudi o njenih prijateljih in o filmih, ki jih rada pogleda.

NEPRIJAZNOST

Ženske so na zmenku pozorne tudi na vaš odnos do okolice in drugih ljudi. Slednje se lahko najbolj pokaže kadar naročate večerjo, ki jo morda narobe postrežejo in postanete nemudoma jezni in nervozni. Situacijo raje obvladajte z mirnimi živci in na prijazen način. To bo na partnerico ob mizi pustilo vtis, da ste človek z oliko in dobrega srca.

OTROCI

Tematika o otrocih je bolj kot ne stvar najmanj tretjega zmenka zato se poskušajte tej temi izogniti. Če pa vas partnerica prehiti s slednjim vprašanjem pa bodite korektni in iskreni.

DENAR

Navada je in hkrati se spodobi, da prvi zmenek časti moški. Četudi ima morda partnerica več denarja, kar se pozna že po njenih čevljih, je prav, da to storite vi. Na to kdo časti večerjo so ženske zelo pozorne, prav tako slednja poteza veliko pove o vas in vaših manirah.

K. F.

Komentarji