Občasno prepiranje v razmerju je popolnoma normalna stvar. S tem pokažete, da vam je za razmerje mar in želite razčistiti določene stvari. Včasih se zgodi, da za prepir nimate dovolj energije. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov kako zaključiti, preprečiti oziroma skrajšati prepir.

Razjasnite vaša pričakovanja in potrebe

Velikokrat pride do nepotrebnih prepirov prav zato, ker partnerja ne vesta potreb in pričakovanj drug drugega. Jasno in glasno ji povejte kaj potrebujete in kaj pričakujete od nje in razmerja. Nato poizkusita najti kompromis ki bo ustrezal obema in ne bo nobenega oškodoval.

Izrazite svoja prava čustva

To je lahko včasih težko, vendar bo vaša partnerka morda lažje razumela stvari iz vaše perspektive. Vse trdne zveze morajo temeljiti predvsem na odkritosti.

Potrudite se, da se bo vaša partnerka počutila ljubljeno

Včasih se bo prepir začel zato, ker bo vaša najdražja mislila, da ji ne posvečate dovolj pozornosti. Včasih lahko pomaga že en sam objem. Namesto, da ji govorite kako jo imate radi, ji to pokažite. Najbolj so pomembne malenkosti

Priznajte, da niste nezmotljivi

To je težko za vsakogar, vendar je najboljša rešitev. Če ste se zmotili in to veste, je najbolje da to priznate.

Ostanite pri eni stvari

Pogosto se pri prepirih zgodi, da na dan prihajajo stare zamere. Potrudite se ostati pri glavnem problemu, saj boste tako osredotočeni le na eno stvar in jo boste zato tudi lažje razrešili

Končajte razmerje

Če se vam zdi, da vašim prepirom ni konca in se nadaljujejo iz dneva v dan, je mogoče najbolje da končate razmerje. Nobena zveza s konstantnim prepiranjem ni dobra za kateregakoli posameznika.

L. Z.

Vir: knowledgeformen

Komentarji